Karabük Belediyesi’nin düzenlediği sanat ve edebiyat programı yoğun ilgi gördü.
Karabük Belediyesi tarafından Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde düzenlenen programda, sanat ve edebiyat tutkunları bir araya geldi.
Bi Dünya Kitap grubunun organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlikte, Esra Kahya’nın “Bir İntihar Çok Ölüm” adlı eseri üzerine söyleşi ve imza programı düzenlendi.
Edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği programda katılımcılar, yazarla bir araya gelerek esere dair değerlendirmeleri dinleme ve kitaplarını imzalatma fırsatı buldu.
Programın moderatörlüğünü Sevde Nur Uymaz üstlenirken, etkinliğe Elif Demir ve Gökhan Tabak da katkı sundu.
Etkinlik kapsamında ayrıca, Gülistan Çakırtas Çelik tarafından hazırlanan “Kuş Dili” temalı resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Gün boyu ziyarete açık olan sergi, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, programa ilişkin yaptığı açıklamada sanat ve edebiyatın toplumsal gelişimde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
Çetinkaya, programda emeği geçenlere teşekkür ederek, Karabük’te kültür ve sanat faaliyetlerinin artırılmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.


Karabük’te sanat ve edebiyat etkinliği gerçekleştirildi
Safranbolu Belediye Başkanı Köse’den Karabük’ün il oluşunun 31. yılı mesajı
Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Karabük’ün il statüsü kazanmasının 31. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Köse, yayımladığı yazılı mesajda, Karabük’ün Türkiye’nin sanayileşme hamlesindeki tarihi rolüne ve taşıdığı öneme vurgu yaptı.
Karabük’ü “Emeğin ve Alın Terinin Başkenti” olarak nitelendiren Köse, kentin il oluşunun 31. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirtti.
Köse, mesajında şunları kaydetti:
“Karabük, Türkiye’nin ağır sanayi hamlesine öncülük eden Demir Çelik Fabrikaları ile ülkemizin kalkınmasında tarihi bir rol oynamış; etrafında şekillenen yaşamla modern bir Cumhuriyet kentine dönüşmüştür. Bizler de Dünya Miras Kenti Safranbolu olarak, bu büyük ailenin en kıymetli parçalarından biri olmanın haklı gururunu taşıyoruz. Sanayinin gücü ile tarihin ve kültürün zarafetini harmanlayan bu eşsiz coğrafya, dün olduğu gibi bugün de ülkemize değer katmaya devam etmektedir.”
Cumhuriyet kenti Karabük’ü daha aydınlık yarınlara taşımanın ortak bir sorumluluk olduğunun altını çizen Köse, kentin gelişimine emek veren ve değer katan tüm vatandaşlara sevgi ve saygılarını iletti.

