Karabük Belediyesi’nin düzenlediği sanat ve edebiyat programı yoğun ilgi gördü.
Karabük Belediyesi tarafından Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde düzenlenen programda, sanat ve edebiyat tutkunları bir araya geldi.
Bi Dünya Kitap grubunun organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlikte, Esra Kahya’nın “Bir İntihar Çok Ölüm” adlı eseri üzerine söyleşi ve imza programı düzenlendi.
Edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği programda katılımcılar, yazarla bir araya gelerek esere dair değerlendirmeleri dinleme ve kitaplarını imzalatma fırsatı buldu.
Programın moderatörlüğünü Sevde Nur Uymaz üstlenirken, etkinliğe Elif Demir ve Gökhan Tabak da katkı sundu.
Etkinlik kapsamında ayrıca, Gülistan Çakırtas Çelik tarafından hazırlanan “Kuş Dili” temalı resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Gün boyu ziyarete açık olan sergi, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, programa ilişkin yaptığı açıklamada sanat ve edebiyatın toplumsal gelişimde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
Çetinkaya, programda emeği geçenlere teşekkür ederek, Karabük’te kültür ve sanat faaliyetlerinin artırılmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.


Karabük’te sanat ve edebiyat etkinliği gerçekleştirildi
Karabük’te caddeler gece mesaisiyle yenileniyor
Karabük Belediyesince kent genelinde yürütülen asfalt ve modernizasyon çalışmaları kapsamında Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde asfalt serimi ve New Jersey bariyer uygulaması gerçekleştirildi.
Belediye ekipleri, araç trafiğinin aksamaması ve esnafın çalışmalarının olumsuz etkilenmemesi amacıyla çalışmaları gece saatlerinde sürdürdü. Gece boyunca devam eden mesainin ardından cadde, sabah saatlerinde vatandaşların kullanımına açıldı.
Çalışmalar kapsamında yol güvenliğini artırmak amacıyla New Jersey bariyer sistemi uygulanırken, caddede asfalt yenileme çalışmaları da tamamlandı. Benzer uygulamaların Kıbrıs Şehitleri ve Menderes caddeleri başta olmak üzere kentin farklı noktalarında da yapılacağı bildirildi.
Çalışmaları yerinde inceleyen Özkan Çetinkaya, ekiplerden bilgi aldı.
Çetinkaya, yaptığı açıklamada, kentte daha modern ve konforlu bir ulaşım ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
Gece boyunca sürdürülen çalışmalarla vatandaşların sabah saatlerinde daha güvenli ve düzenli yollarla karşılaşmasını amaçladıklarını ifade eden Çetinkaya, ana arterlerdeki modernizasyon çalışmalarının planlanan program dahilinde süreceğini kaydetti.
Öte yandan asfalt serimi öncesinde caddelerde içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilendiği, böylece altyapının da güçlendirildiği öğrenildi.

