Karabük'te Sağanak Yağış Etkili Oldu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Temmuz, 2023 15:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Sağanak Yağış Etkili Oldu

Hafta sonu etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle Karabük merkez, Yenice ve Eskipazar ilçesinde su taşkınları, heyelan meydana geldi. Vali Fuat Gürel, su taşkınlarının ve heyelanların yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunarak,  vatandaşların  mal ve can güvenliğini sağlamak için tüm ekiplerin sahada olduğunu ve 7/24 saat esasına göre çalışıldığını ifade etti

Sağanak yağış hafta sonu Karabük ve ilçelerinde etkili oldu. sağanak yağılar nedeniyle Karabük merkez, Yenice ve Eskipazar ilçelerinde su taşkınları ve heyelan meydana geldi. Sağanak yağışlar nedeniyle Karabük merkez ilçe Pirinçlik, Sipahiler Karaağaç grup yolu Pirinçlikten itibaren aşırı yağış sonrası oluşan heyelan nedeniyle trafiğe kapatılırken, Düzçam, Güneşli ve Kadı Köyleri için Akören Kaleköy grup yolunun, Sipahiler ve Karaağaç köyleri için Şenler köy yolu alternatif yol olarak kullanılmaya başlandı.

Karabük merkez ilçe Salmanlar Demirciler grup yolu aşırı yağış sonrası oluşan heyelan nedeniyle trafiğe kapatılırken, alternatif yol açılması çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Eskipazar, Sofular  köy yolunda Sofular merkez Ören ve Kirazlar Mahallelerine giden  köy yolu üç ayrı noktada oluşan heyelan ve taşkın nedeniyle yol ulaşıma kapanırken, alternatif yol açılması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Yine Eskipazar, Köyceğiz Babalar grup yolu üzerinde bulunan köprü aşırı yağış sonrası hasar görürken, yol ulaşıma kapandı. Üçevler köyü içerisinden geçen ve Çavuşlar mahallesine ulaşan yolun alternatif olarak kullanıldığı belirtildi.

Öte yandan İl genelinde etkili olan aşırı yağılar sonrası yaşanan su taşkınları nedeniyle, Bulak Mencilis mağarası yolunda hasar meydana gelirken, Bulak Mencili Mağarasının geçici süreliğine siyaretçi girişine kapatıldığı açıklandı.

VALİ GÜRELDEN İNCELEME

Vali Fuat Gürel, İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci ile birlikte aşırı yağış nedeniyle trafiğe kapatılan Merkez İlçe’ye bağlı Pirinçlik – Sipahiler – Karaağaç grup yollarında meydana gelen heyelan alanında incelemelerde bulundu.  Daha sonra Yenice’ye giden Vali Gürel  gün boyunca etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle tahribatların yaşandığı Yenice Merkez Atatürk Mahallesi Kumtarla Mevkii ile Şeker Kanyonunda incelemelerde bulundu. Buradaki incelemelerin ardından  sağanak yağışlardan etkilenen Yenice Merkez İlçe ile Kayadibi, Karakavuz, Ören, Şeker Kanyonu Akmanlar, Değirmenyanı, Satuk köylerinde incelemelerde bulunan Vali Gürel,  yetkililerden bilgiler aldı.

Vali Gürel;  Yoğun yağışlardan dolayı su taşkınlarının yaşandığı Yenice İlçesinde, Ekiplerin  sahada aralıksız çalışıp devletin  tüm imkanlarını seferber ederek vatandaşların  yanında yer aldığını söyledi.  Karayolları, Devlet Su İşleri, Özel İdaresi ve tüm kurumların  makine parkında bulunan araçların bölgede bulunduğunu ifade eden Vali Gürel, “Tüm personellerimiz görevinin başında, vatandaşımızın yanındayız, Allah’a şükür can kaybımız yok. Kapanan Karabük-Zonguldak karayolu Yortan üzerinden sağlanıyor. Tüm tedbirlerimizi aldık, inşallah sorunsuz bir şekilde atlatacağız.” diye konuştu.

VALİ FUAT GÜREL ÇALIŞMALARI GAMER’DEN TAKİP ETTİ

Vali Fuat Gürel, Yenice ve Eskipazar İlçesindeki çalışmaları GAMER’den takip etti.  Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde ilgili kurum müdürleri ile bir araya gelen Vali Gürel, aşırı yağışlardan etkilenen Yenice ilçesinde ve Eskipazar ilçesinde meydana gelen hasarlar ile sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Aşırı yağıştan etkilenen Yenice İlçesi  ile İl  genelinde alınan tedbirler ve yağış sonrası  Karabük ve ilçelerindeki son durum hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.  Vali Gürel, vatandaşların  mal ve can güvenliğini sağlamak için tüm ekiplerin sahada olduğunu ve 7/24 saat esasına göre çalışıldığını ifade etti. (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu akademisyenleri ozbekistanda akademik temaslarda bulundu ZpyJ7HOa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ akademisyenleri Özbekistan’da akademik temaslarda bulundu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) akademisyenleri, Özbekistan’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde bilimsel sunumlar yaparak üniversiteler arası iş birliği imkanlarını değerlendirdi.

Karabük Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı, AI Healthcare Hackathon 2026 kapsamında Özbekistan’da akademik temaslarda bulundu.

Program kapsamında Alfraganus Üniversitesini ziyaret eden heyet, Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Safakhanov Berdiyor Bakhtiyorovich ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette akademisyenlere üniversitenin akademik ve fiziki imkânları hakkında bilgi verildi.

Heyet, Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde öğrencilerle bir araya gelerek Karabük Üniversitesinin akademik yapısını ve uluslararası fırsatlarını tanıttı. Öğrenciler, özellikle burs imkânları ve lisansüstü eğitim programlarına ilgi gösterdi.

Program kapsamında Arş. Gör. Elif Dorukbaşı “Biyomedikal Zaman Serilerinde Büyük Dil Modelleri”, Arş. Gör. Kadriye Öz ise “Fotovoltaik Panellerde Optimizasyon” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Ziyaretlerin ikinci durağında University of Management and Future Technologies ile temaslarda bulunan heyete, KBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur de katıldı. Heyet, Musametov Bahodir Erkinbayevich rehberliğinde kampüsü dolaşarak incelemelerde bulundu.

Ardından Rektör Makhmudov Mukhammadismoil Mukhitdinovich başkanlığındaki heyetle yapılan toplantıda iki üniversite arasında karşılıklı tanıtımlar gerçekleştirildi. Görüşmede özellikle Bilgisayar Mühendisliği alanında geliştirilebilecek iş birliği imkanları ele alındı.

Gerçekleştirilen temasların, Karabük Üniversitesi’nin uluslararasılaşma hedeflerine katkı sağlaması ve bilimsel iş birliklerinin geliştirilmesine zemin oluşturması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin