Serdar
•5 kişilik bir aile 2 pide alsa 32 tl aylık 960 tl sadece pide gitti emeklini %10 maaşı almayız biter
CHP’de yarın görülecek kurultay davasında ‘mutlak butlan’ kararı çıkması ihtimaliyle ilgili konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Mahkeme bu türlü bir karar verirse Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları da ’biz bu misyonu kabul ediyoruz’ derse ben bu siyasi cunta partinin başından gidinceye kadar Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimi istifa etmek suretiyle askıya alacağım" dedi.
Bolu Belediyesi tarafından daha evvel Nilüfer Park içerisinde yer alan kafe ve restoran olarak kullanılan bina belediyeye ilişkin Bolsev Vakfı tarafından kiralandı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, tamamen yenilenerek belediyeye ilişkin restoran olarak hizmete açılan tesisi tanıttı. Özcan, sonrasında ise Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yarın görülecek olan CHP kurultay davasına ait açıklamalarda bulundu.
"Ama artık bu karar yarın verilmeli"
Kararın bir an evvel verilmesi gerektiğini savunan Lider Tanju Özcan, "Mutlak butlan kararının verilebileceğini ben düşünmüyorum. Hukukçu olarak düşünemiyorum bunu. Zira mutlak butlanla ilgili ne bir dernekle ilgili bugüne kadar ne bir meslek odasıyla ilgili olmamış ki bir siyasi parti için olsun. Lakin ortada açılmış bir dava var. Uzadıkça uzuyor. Yani Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi artık bu mevzuyu gündemden düşürmek için ya davanın kabulüne karar versin, ya davanın reddine karar verip bu süreci, bu tartışmayı, bu yapay tartışmayı ülkedeki ekonomik zahmetlerin önüne geçmeyi amaçlayan bu yapay tartışmayı bir tarafa bıraksın. Türkiye’de artık bu türlü garip şeyler oluyor. Bizim iki tane İstanbul Vilayet Liderimiz var. Biri Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilen İstanbul Vilayet Liderimiz Özgür Çelik, mazbatası da var. İstanbul İl Başkanı olarak seçilmişsiniz diye kendisine yetki verilmiş. Bir tanesi önlem yoluyla eski İstanbul Vilayet Başkanlığı’nda oturan bir kayyum var. Bırakın her siyasi parti kimi genel lider seçileceğine üyeleri ve delegeler aracılığıyla karar versin. Kimin kendisini yöneteceğine o karar versin. Sen illa bu türlü bir karar vereceksen de mahkeme olarak uzatma. Ver bir an evvel kararını. Ondan sonra Cumhuriyet Halk Partisi bu türlü bir olmayacak mutlak butlan kararıyla karşı karşıya kalırsa da otursun yetkili organlarıyla, belediye liderleriyle, milletvekilleriyle, vilayet liderleriyle, ilçe liderleriyle, belde liderleriyle yol haritasını belirlesin. Lakin artık bu karar yarın verilmeli" diye konuştu.
"Üyeliğimi istifa etmek suretiyle askıya alacağım"
Mutlak butlan kararı çıkması durumunda partiden istifa edeceğini söyleyen Lider Özcan, "Sayın Kılıçdaroğlu ve grubu partiye gelirse beni atıp atmaması benim hiç umurumda değil. Ben mahkeme kararıyla partinin başına gelen heyeti bir cunta heyeti olarak kabul ederim. Bunu bir darbe olarak kabul ederiz. Ve o cunta Cumhuriyet Halk Partisi’ni yönettiği sürece ister bana ödül versin, ister beni disipline versin, bunları umursamadan mahkeme bu türlü bir karar verirse Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları da ’biz bu misyonu kabul ediyoruz’ derse ben bu siyasi cunta partinin başından gidinceye kadar Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimi istifa etmek suretiyle askıya alacağım. Ne zamanki Sayın Özgür Özel veya bir öteki seçilmiş heyet, genel merkez idaresi tekrar misyona başladığı gün birinci Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılma başvurusunu da şahsen ben yapacağım. Durum bu kadar net. Yani benim tavrım Kemal Bey gelirse nasıl olsa beni atar diye Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimi askıya almak değil. Demokrasi anlayışım mucibince bu cunta vazifede olduğu sürece benim Cumhuriyet Halk Partisi’nde cuntanın altında çalışmama fikrimden kaynaklanan bir durum" dedi.
Serdar
•5 kişilik bir aile 2 pide alsa 32 tl aylık 960 tl sadece pide gitti emeklini %10 maaşı almayız biter
Muzaffer
•Normal zamanda pide 15 ₺ ilken Ramazan’da mübarek günde niye 16 ₺ oluyor 12,5₺ olması gerekmezmiydi oysa bunlar müslüman deyilmi