blank
Karabük Postası tarafından
04 Haziran, 2024 15:16 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Orman Yangınları ile Mücadele Toplantısı

Ülkemizde en çok orman varlığı barındıran Karabük'te  çıkması muhtemel orman yangınlarının önlenmesi, orman yangınlarına en kısa sürede müdahale edilebilmesi ve en az zararla söndürülebilmesi ile kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin etkinleştirilebilmesi amacıyla düzenlenen Orman Yangınları ile Mücadele Toplantısı, Vali Mustafa Yavuz Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Mustafa Yavuz’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kartal, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Ali Bozkurt, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Özel İdare Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Çetin Ayvalık, Afad İl Müdürü Gazanfer Erbay, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Şenol Ayyıldız, Karabük Orman İşletme Müdürü Aydın Kırımlı 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Emre Erakçaoğlu, Karayolları 153.Şube Müdürü Emre Bakır Yazıcı Orman İşletme Müdürleri ile ilgili kurum ve kuruluş müdürleri katıldı. Orman Bölge Yangın Şube Müdürü Ersan Kabakçı ve AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay tarafından  araç, ekipman ve personel durumu, orman varlığı ve orman yangınları ile mücadele organizasyonu hakkında sunum gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Mustafa Yavuz; “Yangınlar için tedbir almak, zararları en aza indirmek için hayati önem taşımaktadır. Bölgemizde, geçmişte yaşanan yangınlardan edindiğimiz bulgular sonucunda, tüm kurumlar olarak afetlerin ortaya çıkma nedenlerini tespit etmemiz ve önlem almamız; bu sayede afetlerin yaşanmasını önlememiz gerekmektedir.” dedi. Kriz Merkezlerinin, afetlerin koordinasyonunda son derece önemli olduğunun altını çizen Vali  Mustafa Yavuz,  orman varlığı konusunda ülkemize liderlik yaptığımızı ve bunu sürdürmemiz gerektiğini vurguladı. Vali  Mustafa Yavuz, il sınırları içerisinde bulunan, ormanlık alanlarda, ateşli piknik yapılmasına izin verilmeyeceğini ve ormanlara girişlerde ilgili bazı kısıtlamalara gidileceğini ifade ederek, özellikle havaların ısınmasıyla yangın riskinin arttığına dikkat çekti. Yaz mevsiminde olası orman yangınlarının önlenmesine yönelik yapılması gereken ortak çalışma ve koordinasyon gerektiren konulara dair, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılması gereken çalışmaları belirten Vali Mustafa Yavuz, vatandaşların da konuya daha duyarlı ve dikkatli olmalarını istedi. Toplantı, görüş ve önerilerin sunulmasının ardından sona erdi.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsunlu minik ressam dünya birincisi oldu

Samsun’un İlkadım İlkokulu 3. öğrencisi Saliha Zeren Üsen, "36. Memleketler arası Çocuk Fotoğrafları Yarışması"nda dünya birincisi oldu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ve bir sanat merkezi iş birliğiyle düzenlenen yarışa 27 ülkeden 4 bin 100 eser katıldı. Müsabakada Saliha Zeren Üsen’in hayal gücü ve sanat sevgisiyle hazırladığı eser, heyet üyeleri tarafından büyük beğeni topladı. Üsen, müsabakada birincilik mükafatına layık görüldü.
Okul Müdürü Aydın Peker, Millî Eğitim Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında okullarında oluşturulan açık hava sınıfı ve ömür marifetleri atölyesinin, öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için kıymetli bir fırsat sunduğunu belirtti. Peker, "Öğrencilerimizin gerek akademik gerek ömür marifetlerini geliştirmelerine dayanak oluyoruz" dedi.
Peker, bu büyük başarıda emeği geçen başta sınıf öğretmeni olmak üzere, Üsen’in ailesine teşekkür ederek, "Öğrencimiz Saliha Zeren Üsen’i yürekten kutluyoruz" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.