Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Çavuşlar köyünde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Ovacık ilçesinin köylerine sıçrayan orman yangını 78. saatine girdi. Arazinin sarp ve engebeli olması sebebiyle yangına, yalnızca havadan müdahale edilebiliyor.
Karabük-Ovacık karayolu üzerindeki Pirinç Kayaları mevkiinde etkili olan yangına, bölgenin sarp ve kayalık yapısı nedeniyle karadan ulaşımda zorluk yaşanıyor. Bu nedenle özellikle helikopterlerle havadan yoğun müdahale gerçekleştiriliyor. Bölgede Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra AFAD, itfaiye, jandarma, belediye ekipleri ve gönüllüler görev alıyor. Yangının kontrol altına alınabilmesi için hem havadan su atışları hem de yer ekiplerinin şerit açma çalışmaları sürüyor.
Öte yandan, yangının etkili olduğu alanda dumanların yükselmesiyle kaçan kuş sürüleri görüntülendi. Görüntüler, yangının doğa üzerindeki etkisini gözler önüne serdi.


325
Karabük’te orman yangını 78. saatinde: Sarp arazide helikopterle müdahale sürüyor
112
Kumluca’da yangın paniği
Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde otluk alanda çıkan yangın paniğe neden oldu.
Kumluca beldesinde Çay Kenarı mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saat 21.00 sıralarında çıkan yangını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Paniğe neden olan yangına müdahale eden ekipler, kısa sürede alevleri kontrol altına aldı. Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenilirken, yaşanan olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Yangının çıkış nedeni ise yapılacak araştırmanın ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

