Reklam
Reklam
karabukte kar yagisi ahil catisini cokertti 7 buyukbas hayvan telef oldu IRiabeVf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Aralık, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te kar yağışı ahıl çatısını çökertti: 7 büyükbaş hayvan telef oldu

Karabük’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle üzeri çadırla kaplı ahırlar çöktü. Merkez ilçede yaşanan olayda 7 büyükbaş hayvan telef olurken, Safranbolu’da bir ahırda bulunan 15 küçükbaş hayvan ise son anda kurtarıldı.

Karabük merkez ilçeye bağlı Kahyalar köyü Çakıllar Mahallesi’nde yoğun kar yağışı nedeniyle üzeri çadırla kaplı bir ahır çöktü. Edinilen bilgilere göre, ahır sahibi Mustafa Çetin (37), ahırın biriken karın ağırlığına dayanamayarak çöktüğünü yetkililere bildirdi. Meydana gelen göçükte ahır içerisinde bulunan 7 adet büyükbaş hayvanın telef olduğu tespit edildi. İhbar üzerine ilgili kurumlara bilgi verilirken, olayın ardından AFAD ile Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli idari işlemlerin başlatıldığı öğrenildi. Ahırda meydana gelen hasarın tespiti için çalışma yapıldı.

Öte yandan Safranbolu ilçesine bağlı Aşağıdana köyü mevkiinde de Fatih Güler’e ait ahırın çatısı yoğun kar yağışı nedeniyle çöktü. Olay sırasında ahırda bulunan 15 küçükbaş hayvanın telef olmadan kurtarıldığı bildirildi.

Yetkililer, bölgede etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle vatandaşları ahır ve eklentilerde biriken kar yüküne karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yesilirmakta su seviyesi yukseldi vatandaslar tehlikeye ragmen kopruye akin etti gxBwalDj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi: Vatandaşlar tehlikeye rağmen köprüye akın etti

Tokat’ta son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve Almus Barajı’nın dolusavağının taşmasının ardından Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi. İl merkezinden geçen ırmağın debisinin artmasıyla birlikte Atatürk Köprüsü çevresinde tehlikeli görüntüler oluştu.

Kent merkezinde gece saatlerinde yükselen su seviyesini gören vatandaşlar köprü üzerine akın etti. Taşkın riskine rağmen köprü çevresinde toplanan çok sayıda vatandaş, cep telefonlarıyla o anları görüntüledi. Bazı vatandaşlar, Yeşilırmak’ın uzun yıllardır ilk kez bu kadar yükseldiğini ifade etti. Kahverengiye dönen ve hızla akan suyun köprü ayaklarına kadar ulaştığı görüldü. Özellikle köprü altında oluşan güçlü akıntı dikkat çekti. Öte yandan Yeşilırmak’taki yükseliş dron ile havadan da görüntülendi. Görüntülerde suyun debisinin ciddi şekilde arttığı, köprü çevresinde yoğun insan kalabalığı oluştuğu ve ırmağın taşkın seviyesine yaklaştığı görüldü. Yetkililer, vatandaşların dere ve ırmak kenarlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin