Reklam
Reklam
sasa
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
02 Aralık, 2025 13:18 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Kadınlara Meme Kanseri Eğitimi Verildi

Kamu ve Sivil Toplum İşbirliği Projesi  kapsamında Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ile KADINBİR Derneği tarafından yürütülen “Erken Adım, Sağlıklı Yarın”  projesi çerçevesindeki eğitim faaliyeti, İl Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda gerçekleştirildi.

Eğitimde yapılan bilgilendirmede meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğuna dikkat çekilerek, erken teşhisin tedavi başarısını büyük ölçüde artırdığı vurgulandı. Projenin temel hedefinin, 40–69 yaş arasındaki kadınlarda istenilen seviyede olmayan düzenli tarama oranlarını yükseltmek, bilinç eksikliğini gidermek ve tarama hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak olduğu belirtildi.

Yetkililer, proje kapsamındaki faaliyetlerin Nisan ayına kadar Karabük merkez ve tüm ilçelerde devam edeceğini aktardı. Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, kadınların sağlıklı bir geleceğe güvenle adım atabilmesi için tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sefer yilmaz cok uzuntuluyuz lSTHr9vD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Sefer Yılmaz: “Çok üzüntülüyüz”

Bodrum FK Teknik Sorumlusu Sefer Yılmaz, Çorum FK’ya 2-0 mağlup olarak Süper Lig’e yükselme hayaline veda ettikleri karşılaşmanın ardından, “Çok üzüntülüyüz. İçeride bütün futbolcu arkadaşlarımız bu üzüntüyü yaşıyor. Bugün buraya finale çıkmak için gelmiştik” dedi.

Trendyol 1. Lig play-off yarı finali rövanş maçında Bodrum FK, deplasmanda Çorum FK’ya 2-0 mağlup oldu. Bu sonuçla Süper Lig hayaline veda eden Bodrum FK’da teknik sorumlu Sefer Yılmaz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çorum’a finale çıkmak için geldiklerini dile getiren Yılmaz, “Çok üzüntülüyüz. İçeride bütün futbolcu arkadaşlarımız bu üzüntüyü yaşıyor. Bugün buraya finale çıkmak için gelmiştik. Ama çok iyi oynadığımız ilk maçta daha farklı skorla gelebilseydik çok daha değişik şeyler olabilirdi. Bugün burada biraz atmosferden de söz etmek lazım. Maçtan önce başlayan olaylar stadyumda da devam etti. Otobüsümüzün camları kırıldı, her türlü şiddete maruz kaldık. Tabii hakemler de biraz bu olayların etkisinde kaldı, sindiler. Bugün Çorum halkı maça iyi hazırlanmış. Sadece takımla değil, bütün seyircisiyle, şiddet olaylarıyla maça iyi hazırlanmışlar. Maalesef kötü şeyler. Biz sezon başından beri sadece futbol oynamaya çalışıyoruz. Bodrum’a gelen bütün takımlara en güzel misafirperverliğimizi gösterdik ama maalesef bugün burada bunu göremedik. O yüzden de üzgünüz. Yoksa tabii ki Çorum FK iyi bir takım. Belki de finalde galip gelip Süper Lig’e de çıkabilir ama bu şeyler üzücü. Futbol adına bugün maalesef çok olaylar yaşandı. İnşallah bir daha yaşanmaz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin