blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Ekim, 2025 13:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te İyi Tarım Uygulamaları Ürünlerine Denetim

Karabük’te İyi Tarım Uygulamaları (İTU)  kapsamında üretilen tarımsal ürünlerde kalite ve güvenilirliğin sürdürülebilmesi amacıyla denetimler gerçekleştirildi.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  teknik personelleri tarafından yapılan denetimlerde, üreticilerin  İyi Tarım Uygulamaları kriterlerine  uygun üretim yapıp yapmadığı ve ürünlerin anlaşmalı satış noktalarındaki durumu incelendi.

Denetimlerde, ürünlerin izlenebilirliği, etiketleme, hijyen koşulları ve kalıntı kontrolü gibi konular titizlikle değerlendirildi. Yetkililer, yapılan kontrollerin hem tüketici sağlığının korunması hem de üreticilerin sürdürülebilir tarım bilincinin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İyi Tarım Uygulamaları’nın yaygınlaştırılması  ve güvenilir gıda arzının sağlanması için denetimlerin periyodik olarak devam edeceği ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Kasım, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Polis kovalamacasıyla yakalanan sürücü alkollü çıktı

Bartın’da uygulama yapan polis gruplarının ’dur’ ihtarına uymayan aracın şoförü kovalamacayla yakalandı.
Bartın-Zonguldak yolu Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında uygulama yapan trafik polis takımlarının ’dur’ ihtarına uymayan 74 BM 622 plakamı araç ile polis grupları ortasında kovalamaca başladı. Takımların kovalamacası ile araç, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki trafik ışıklarının bulunduğu alanda sıkıştırıldı. Araç içerisindeki şoför ve yanında bulunan 1 kişi takımlar tarafından etkisiz hali getirildi. Araç şoförünün 160 promil alkollü olduğu tespit edildi. Şoför ve yanındaki şahıs sıhhat raporu için Bartın Devlet Hastanesi’ne, süreçler için ise polis merkezine götürüldü.
Araç ise bağlanarak cazibeli yardımıyla yediemin otoparkına çekildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin