Nurettin Acar tarafından
24 Temmuz, 2020 08:13 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Karabük'te İl Koordinasyon Kurulu 2. Dönem 3. Toplantısı Vali Vekili Barboros Baran başkanlığında yapıldı. Karabük İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu'nda, kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen 2020 yılı İl Koordinasyon Kurulu 2. Dönem 3. Toplantısına, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Baran, toplantının ana gündem maddesinin 2020 yılının 2. döneminde ilimizde gerçekleştirilen yatırımları görüşmek, koordinasyonu gerektiren hususları tespit etmek ve yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmesini yapmak olduğunu ifade ederek, "İlimizde, 2020 yılında yürütülen 166 proje ve işin toplam tutarı 3 milyar 369 milyon 795 bin TL olup, bu projelere önceki yıllarda 1 milyar 113 milyon 105 bin TL harcanmıştır. Projelerin 2020 yılı ödenekleri ise 315 milyon 593 bin TL’dir. 2020 yılında yürütülen 166 adet proje için dönem sonu itibariyle 91 milyon 121 bin TL harcama yapılmıştır. İl Koordinasyon Kurulumuzun 2020 yılı 2. Dönem 3. Toplantısının ilimiz yatırımları açısından başarılı olmasını diliyorum" dedi. Vali Vekili Baran’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından yatırımcı bölge müdürleri ve daire müdürleri söz alarak 2020 yılında yapımı devam eden ve planlanan yatırımlarla ilgili koordinasyon kurulu üyelerine bilgilendirme yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BARÜ’de İlahiyat Fakültesi kuruldu

Bartın Üniversitesi (BARÜ) bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren İslami İlimler Fakültesi yine yapılandırılarak yeni adıyla İlahiyat Fakültesi oldu.
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 15 Mayıs 2025 tarihli 9818 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla Bartın Üniversitesi (BARÜ) İslami İlimler Fakültesinin ismi, yeni bir yapılanmaya gidilerek İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildi. Türkiye genelinde "İslami İlimler Fakültesi" ismiyle eğitim veren yükseköğretim kurumlarının mezunlar, müfredatlar ve kurumlar ortası uygulama bütünlüğüne sahip bir yapıya ulaşması amacıyla isim değişikliğine gidildi.
Akademik faaliyetlerini İlahiyat Fakültesi ismiyle sürdürmesi uygun bulunan fakültenin, İlahiyat Akreditasyon Ajansı (İAA) tarafından eğitim-öğretim kalitesini tescilleyen ulusal akreditasyon evrakı de bulunuyor.
Arapça Mütercim ve Tercümanlık Kısmı açıldı
Ayrıca her yıl yeni program ve kısımların açılmasıyla gücüne güç katan BARÜ’de Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) kararıyla Arapça Mütercim ve Tercümanlık Kısmı açılmasına karar verildi. Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulan kısım 2025-2026 eğitim-öğretim yılında birinci defa öğrenci kabul edecek. Kısımda öğrencilere Arapça lisanına ileri seviyede hâkimiyet kazandırmanın yanı sıra; çeviri kuramları, çeviri stratejileri, metin çözme, kültürel farkındalık, sözlü-yazılı çeviri uygulamaları üzere alanlarda kapsamlı teorik ve pratik eğitim sunulacak.
Beş yıl sürecek halde yapılandırılan eğitim programında, öğrenciler, lisans eğitimine başlamadan evvel bir yıl müddetli Arapça Hazırlık Programı ile lisan marifetlerini geliştirme ve lisans eğitimine güçlü bir altyapıyla başlama imkânına sahip olacak.
"Nitelikli eğitim altyapımızla geleceğe umut olan bireyler yetiştireceğiz"
BARÜ’nün her alanda gücüne güç katmaya devam ettiğini lisana getiren Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, "Bartın Üniversitesi olarak ülkemizin muhtaçlık duyduğu nitelikli genç kuşakların yetiştirilmesi noktasında tüm bileşenlerimizle çalışıyoruz. Ulusal akreditasyon dokümanına sahip olan İslami İlimler Fakültemiz yeni ismiyle İlahiyat Fakültemiz de nitelikli eğitim altyapısıyla geleceğe umut olan bireyler yetiştirmeye devam edecek. Ayrıyeten bu yıl Bartın Meslek Yüksekokulu bünyesinde ‘Robotik ve Yapay Zekâ’ ile ‘Yapay Zekâ Operatörlüğü’ ön lisans programları da açılıyor. Edebiyat Fakültesi ‘Arapça Mütercim ve Tercümanlık’ lisans programına da birinci kere öğrenci alarak eğitim faaliyetlerimizi genişleteceğiz. Bu doğrultuda eğitimde attığımız yenilikçi adımlarda hep bizleri destekleyen YÖK Liderimiz Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile tüm YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.