Karabük’te iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı - Karabük Haber Postası
karabukte iki otomobil carpisti 5 yarali Th1cG4sx jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Karabük’te iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.

Kaza, Kanyon Köprü mevkiinde meydana geldi. E.B.D. (19) yönetimindeki 78 ABT 500 plakalı otomobil, Ş.Ö. (34) idaresindeki 78 AG 281 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada sürücülerle birlikte yolcu olarak bulunan her M.Ö., B.Ö. ve M.A. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
misket elma tadinda baklava Idym5w1Q
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Misket elma tadında baklava

Amasya’nın coğrafi işaretli misket elması artık baklavaları tatlandırıyor. Cezeryede kullanılıp olumlu sonuç alınan elma, baklava çeşitlerinde de tercih ediliyor. Geleneksel baklavalar fıstık yerine elma tadında kokmaya başladı.

Tarihi şehirde 2 bin yıldır yetiştirilen ve coğrafi işaret alan misket elma, geleneksel Türk tatlısı olan baklavanın yapımında da kullanılmaya başlandı. Kabukları soyulan elmalar rendelenip pişirilerek püre haline getirildi.

Fıstık yerine elma

Geleneksel baklavanın yapımı gibi, merdanelerle açılan ince hamurların arasına fıstık veya badem eklemek yerine elmalar ile ceviz dizildi. İsteğe göre usta ellerin hüneriyle burma ya da midye görünümünde şekillenen hamurlar fırında kızartıldı.

“Cezeryede denemiş ve olumlu sonuç almıştık”

Elma kokusunun buram buram hissedildiği lezzetin Amasya’nın mutfak kültürüne katıldığını belirten Amasya Olgunlaşma Enstitüsünde görevli usta şef Gönül Göl, “Bölgemizde 2 bin yıldır yetiştirilen elmayı artık baklavalarda kullanıyoruz. Cezeryede denemiş ve olumlu sonuç almıştık. İncecik açtığımız hamurlar burulmasıyla kıtırlık kazanıyor. Bu işlem ayrı bir ustalık gerektiriyor” dedi.

“Elma, kalp sağlığını korur”

Elmanın faydalarına değinen Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünde görevli Tuğçe Kalkan da, “Elma, kalp sağlığını koruyan, sindirimi düzenleyen lifli yapısı, güçlü antioksidanlar ve c vitamini içeriğiyle bağışıklığı güçlendiriyor. Hafızayı güçlendiriyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin