blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Temmuz, 2024 13:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Haziran ayında ithalat ve ihracat arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Karabük’te Haziran ayında ihracat ve ithalatta artış yaşandı. Karabük'te Genel Ticaret Sistemine ve illere göre ihracat 2024 yılı Haziran ayında 2023 yılının aynı ayına göre yüzde 8.8 artarak 21,3 milyon dolar (faaliyet iline göre ihracat 34,6 milyon dolar), illere göre ithalat yüzde 22,3 artarak 107,3 milyon dolar olarak gerçekleşti. Zonguldak'ta ise Genel Ticaret Sistemine ve illere göre, ihracat 2024 yılı Haziran ayında 2023 yılının aynı ayına göre yüzde 58,9 artarak 54,2 milyon dolar, illere göre ithalat yüzde 22,2 azalarak 120 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bartın'da Genel Ticaret Sistemine ve illere göre ihracat 2024 yılı Haziran ayında 2023 yılının aynı ayına göre yüzde 80,4 artarak 3,8 milyon dolar, illere göre ithalat yüzde 72,5 azalarak 0,3 milyon dolar olarak gerçekleşti. Türkiye’de ise, Haziran ayında genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 8,3, ithalat yüzde 4,4 azaldı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İş yerindeki kasayı kesip hırsızlık yapan hırsızlar jandarmadan kaçamadı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde girdikleri iş yerinde kasayı keserek içerisindeki paraları çalan 3 kişi, jandarma grupları tarafından Adana’da yakalandı.
Olay, 23 Eylül’de Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir iş yerinde meydana geldi. Gece saatlerinde iş yerine giren maskeli 4 şahıs, hırsızlık yaparak kayıplara karıştı. İhbar üzerine harekete geçen Çorum Vilayet Jandarma Komutanlığı Cürüm Araştırma Timi’nin (JASAT) dedektifleri, olayı aydınlatmak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İş yeri ve etrafındaki yüzlerce saatlik kamera kaydını titizlikle inceleyen takımlar, şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi. Yapılan araştırmada, zanlıların farklı vilayetlerde de emsal hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edildi. Yürütülen koordineli çalışma sonucunda şüphelilerin Adana’da olduğu tespit edildi.
Adana’da düzenlenen operasyonla, olaya karışan 2 kuşkulu, cürümde kullandıkları araç ve cürüm eşyalarıyla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan 2 kuşkulu, "nitelikli yağma" ve "hırsızlık" cürümlerinden çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Jandarma gruplarının olaya karışan öteki 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin