Karabük'te Covid-19 Vaka Sayıları Tırmanışta - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Temmuz, 2022 09:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Covid-19 Vaka Sayıları Tırmanışta

Kurban Bayramı ile birlikte hareketliliğin arttığı Karabük’te günlük 100’ün üzerinde vaka sayısı görülmeye başlandı. İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, vatandaşlara yeniden maske, mesafe ve hijyen uyarısında bulundu.
Son günlerde Covid-19 vaka artışının yaşandığı illerden biri de Karabük oldu. Temmuz ayında Kurban Bayramı dolayısıyla hareketliliğin artmasıyla birlikte vaka sayılarında yükselişin gözlendiği kentte 14 kişinin tedavisi hastanede devam ediyor. Günlük 100’ün üzerinde vaka sayısının görüldüğü Karabük’te maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması noktasında uyarılar yapılıyor.
İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de pandemi çalışmaları konusunda çok ciddi bir gayret sarf ettiklerini söyledi.
Geçtiğimiz aylarda yapılan aşılama çalışmalarıyla birlikte vaka sayılarında önemli oranda düşüş gözlemlendiğini belirten Sarı, “Bu yıl Mayıs ve Haziran aylarında vaka sayılarımız oldukça azalmıştı. Hatta Haziran ayında ilimizde 1 ay içerisinde görülen toplam vaka sayısı 42’ydi. Ancak temmuz ayının başlangıcı ve Kurban Bayramı dolayısıyla vakalarımızda önemli ölçüde bir artış yaşandı. Haziran ayında toplam 42 vaka varken şimdi günlük 100’ün üzerinde vaka ile karşılaşıyoruz. Bunun başlıca sebebinin özellikle yapılan aşıların üzerinden 6 ay gibi bir süre geçmiş olma sebebiyle koruyuculuğun azalmış olabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Vatandaşları aşıya davet eden Sarı, “Elimizde tüm aşılarımız mevcut. Gelen vatandaşlarımıza gece 24.00’a kadar aşılama hizmeti vermeye devam ediyoruz. Filyasyon çalışmalarına hız vermek zorunda kaldık. Testi pozitif çıkan vatandaşlarımız arayıp haberdar ediyoruz. Şuanda birçok vatandaşımız boğaz ağrısı, ateş, kas ağrısı şikayetleriyle hastanemize başvuruyor. Yapılan testlerde genelde büyük oranda pozitif çıkıyor. Vatandaşlarımızın bu semptomları yaşadıklarında sağlık kuruluşlarına başvurarak test vermelerini öneriyoruz” dedi.
“Vaka sayısı artmakla birlikte hastaneye yatış aynı oranda yüksek değil” diyen Sarı, “Hastanemizde takip ettiğimiz 14 hastamız var. Bunlardan 10 tanesi serviste yatıyor. 4 tanesi yoğun bakımda. Genelde bunlar kronik hastalığı olanlar ve ileri derecede yaşlı olanlar” ifadelerin yer verdi.
Sarı, pandeminin uzun süredir devam ettiğini ve vatandaşların artık nasıl mücadele edeceğini bildiğini aktararak maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.
Kapalı ve kalabalık ortamlara giren vatandaşların maske kullanmasını isteyen Sarı, kuralların tekrar uygulamaya geçirmekte fayda olduğunu söyledi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin