Reklam
Reklam
rewrew
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
25 Aralık, 2025 15:24 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Cami ve Mescitler Gül Kokularıyla Buluştu

Karabük Belediyesi, üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla kent genelindeki cami ve mescitlerde özel bir çalışma gerçekleştirdi. Belediye ekipleri tarafından yapılan uygulama kapsamında ibadethanelerde gül suyu sıkılarak kandil gecesine hazırlık yapıldı.

Kandil öncesinde yürütülen çalışmayla birlikte vatandaşların ibadetlerini daha huzurlu ve ferah bir ortamda gerçekleştirmeleri amaçlandı. Camilerde oluşan hoş koku, Regaip Kandili’nin anlamına uygun bir atmosfer oluşturdu.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Regaip Kandili; duaların, niyetlerin ve gönüllerin arındığı müstesna gecelerden biridir. Hemşehrilerimizin bu anlamlı gecede ibadetlerini daha huzurlu bir ortamda yapabilmeleri için cami ve mescitlerimizde böyle bir uygulama gerçekleştirdik. Regaip Kandili’nin şehrimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
WhatsApp Image 2026 06 06 at 11.40.35
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
06 Haziran, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0

Ferhat Salt: “Türkiye Yüzyılı’nda şehrimizi büyütmeye devam edeceğiz

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Karabük’ün il oluşunun 31’inci yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Salt mesajında, “Karabük, 6 Haziran 1995 tarihli ve 22305 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 550 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Çankırı’dan; Ovacık ve Eskipazar ilçeleri ile Zonguldak’tan; Eflani, Safranbolu ve Yenice ilçelerinin birleştirilmesiyle Türkiye’nin 78’inci ili olmuştur.” ifadesini kullandı.
Kentin her alanda gelişmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Salt, şunları kaydetti:
“Karabük; güçlü sanayisiyle, UNESCO tarafından koruma altına alınan Dünya Miras Kenti Safranbolu’suyla, Hadrianapolis Antik Kenti ve sarı mermerleriyle ün yapmış Eskipazar’ıyla, dünyanın en güzel ormanlarına ve doğa sporlarının yapıldığı alanlara sahip Yenice’siyle ve doğal güzellikleri ile göz kamaştıran Ovacık ve Eflani’siyle ülkemizin müstesna bir değeridir.
Demirin, çeliğin ve emeğin şehri Karabük’ümüze eğitimden sağlığa, ulaşımdan sanayiye, spordan kültür ve turizme kadar her alanda ihtiyaç duyduğu yatırımlar yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir.”
“Türkiye Yüzyılı’nda şehrimizi büyütmeye devam edeceğiz”
Vatandaşların refahını artırmak ve şehre yeni fırsatlar kazandırmak adına adaletli bir hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Salt, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Şehrimizin tanıtımı, yatırım çeken bir merkez olması, ihracat potansiyelinin artması ve sosyal yapısının güçlenmesi adına her konuda gayret gösteriyoruz. Ortaya koyduğumuz vizyon projelerle şehrimizin çehresini değiştirdik.
Karabük’ümüze aynı gayret ve özveriyle hizmet etmeyi sürdürecek, Türkiye Yüzyılı’nda da şehrimizi büyüteceğiz. Bu vesileyle, Karabük’ümüzün kurulmasında emekleri geçen başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dönemin devlet adamlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm hemşehrilerime sevgi ve muhabbetlerimi sunarak Karabük’ümüzün il oluşunun 31’inci yıl dönümünü kutluyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin