Karabük'te Bilim Şenliği Başlıyor - Karabük Haber Postası
BILI
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
21 Mayıs, 2025 13:26 tarihinde yayınlandı
0
1

Karabük’te Bilim Şenliği Başlıyor

Karabük, bu yıl bir kez daha bilimin ve keşfin heyecanını yaşayacak.  Karabük Valiliği’nin koordinesinde düzenlenecek olan 2. Karabük Bilim Şenliği, bugün saat 10.00’da Yenimahalle Spor Salonunda kapılarını ziyaretçilere açacak

Karabük Valiliği’nin öncülüğünde, Karabük Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve çeşitli kamu kurumlarının katkılarıyla düzenlenen 2. Karabük Bilim Şenliği, bugün saat 10.00’da Yenimahalle Spor Salonu’nda başlıyor.

Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören şenlik, bu yıl da genç mucitlerden akademisyenlere, öğretmenlerden teknoloji tutkunlarına kadar geniş bir katılımcı kitlesini buluşturacak. Etkinlikte deneyler, projeler, bilimsel atölyeler, interaktif sunumlar ve uygulamalı çalışmalar yer alacak. Katılımcılar hem eğlenecek hem de bilimin farklı alanlarında yeni bilgiler edinme fırsatı yakalayacak.

Özellikle gençleri bilimle tanıştırmayı amaçlayan şenlikte; robotik kodlamadan yenilenebilir enerji projelerine, astronomi atölyelerinden biyoloji deneylerine kadar birçok alanı keşfetmek mümkün olacak. Katılımcılar, alanında uzman konukların gerçekleştireceği sunumları dinleyerek ilham alacak, çeşitli üniversite ve kurumların stantlarını ziyaret ederek projeler hakkında birebir bilgi edinebilecek. Öğrenciler, kendi projelerini sergileme şansı bulacak ve farklı yaş gruplarına hitap eden interaktif uygulamalarla bilimi yaşayarak öğrenme imkanı yakalayacak.

Karabük Valiliği’nin öncülüğünde, Karabük Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve çeşitli kamu kurumlarının katkılarıyla hazırlanan şenlik, tüm Karabük halkına açık olacak. Etkinlikte aynı zamanda öğretmenlere yönelik eğitim seminerleri ve atölye çalışmaları da düzenlenecek.

Karabük Bilim Şenliği, gençlerin bilimsel meraklarını keşfetmeleri, yaratıcı düşünmelerini teşvik etmeleri ve geleceğin bilim insanlarıyla tanışmaları için önemli bir platform sunuyor. Şenlik boyunca katılımcıların yaratıcı projeleri ödüllendirilecek, ilham veren hikayeler paylaşılarak bilimin ne kadar erişilebilir ve keyifli olduğu gözler önüne serilecek.

Bilime gönül veren, yeni şeyler öğrenmeye tutkulu, yaratıcı fikirlerle dolup taşan tüm kesimler  bu büyük buluşmaya davet edildi.


Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. haki

    ilim ilim ilmektir

Yeni yorumlara kapalı.

baruden patent basarisi finans alaninda turkiye ucunculugu HaG9B4Eb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 08:45 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’den patent başarısı: “Finans” alanında Türkiye üçüncülüğü

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2025 yılı patent performansının değerlendirildiği sıralamada en iyiler arasına girerek “Finans” alanında Türkiye’de ilk 3’te yer almayı başardı.

Türkiye’nin yenilikçilik ve Ar-Ge performansını geliştirmek hedefiyle Patent Effect tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Patent Raporu 2025” listesi yayımlandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) açıklanan listede “Patent Şampiyonu Üniversiteler” kategorisinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Farklı kategorilerde değerlendirmelerin yapıldığı raporda BARÜ, “Finans” alanındaki patent başvurularıyla Türkiye’nin en iyileri arasına girdi.

Raporda, farklı alanlarda en çok patent başvurusu yapan ilk 10 üniversite açıklandı. BARÜ, 2025 yılında finans alanında gerçekleştirdiği patent başvuru sayısıyla devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı. BARÜ üçüncülüğü İstanbul Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile paylaştı.

Bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesinin önemini vurgulayan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bartın Üniversitesi olarak bilgiyi değere dönüştürme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Patent başvurularında elde ettiğimiz başarıyı da daha ileri taşımak adına nitelikli projeler üretmeye ve bu projeleri patent süreçleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda araştırma-geliştirme ekosistemimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. haki

    ilim ilim ilmektir

Yeni yorumlara kapalı.