Reklam
Reklam
TTTT
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
29 Mart, 2026 14:48 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Astro Hackathon Heyecanı

Karabük’te bilim ve teknoloji tutkunlarını bir araya getiren Astro Hackathon etkinliği başarıyla tamamlandı. Karabük Gençlik Merkezi’nin ev sahipliğinde, Alparslan Gazi Lisesi koordinatörlüğünde ve Türkiye Uzay Ajansı öncülüğünde düzenlenen organizasyon, Türkiye genelinde 36 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

İki gün süren etkinlik boyunca gençler; uzay teknolojileri, uydu sistemleri, afet yönetimi ve geleceğin uzay yaşamı gibi farklı alanlarda yenilikçi projeler geliştirmek için yoğun mesai harcadı. Hackathonun ilk gününde öğrencilerin yüksek motivasyonu ve enerjisi dikkat çekerken, ortaya çıkacak projeler büyük bir merakla beklendi.

Programa; Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, KOSGEB Müdürü Serhat Saygın, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangı ile Ticaret İl Müdürü Gamze Aydın katıldı.

Açılışta konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki üretkenliğinin önemine vurgu yaparak, “Gençlerimizin hayal kurması ve bu hayalleri projeye dönüştürmesi bizler için büyük bir gurur kaynağı. Astro Hackathon gibi etkinlikler, gençlerin potansiyelini ortaya çıkarmada önemli bir rol üstleniyor” ifadelerini kullandı.

Bilim, teknoloji ve girişimcilik ruhunu bir araya getiren Astro Hackathon sayesinde Karabük, gençlerin fikirlerini gerçeğe dönüştürdüğü önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Etkinliğin ikinci gününde ortaya çıkan projeler ise büyük ilgiyle takip edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan genc marjinal bir grup trabzon turizmini trabzona gelen turistleri yargilamak istiyor 9Zhfgdfk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Başkan Genç: “Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığı iddialarına ilişkin, “Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz” dedi.

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de havaların ısınmasıyla birlikte turizm hareketliliği başladı. Trabzon Valisi Tahir Şahin ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç beraberindekilerle birlikte Uzungöl’de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısından konuşan Başkan Genç, Uzungöl’ün dünyanın nadide doğal güzelliği olan bölgelerinden bir tanesi olduğunu dikkat çekerek, “Trabzon’unumuzun son yıllarda gelişen trendi turizm. Dolayısıyla bütün destinasyonlarımızda olduğu gibi Uzungöl’ümüzde gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamak adına en güvenli turizm alanlarından bir tanesiyiz. Bunun için mutluyuz. Turist güvenli yeri ziyaret etmek ister. Yeni sezonumuz hayırlı olsun” diye konuştu.

Vali Şahin: “Turist sayısından geçmiş yıllara göre artış var”

Trabzon Valisi Tahir Şahin ise, turizm sayısında artış yaşandığını belirterek, “Geçen yılın ilk 5 ayına göre 2026 yılının ilk 5 ayında yerli ve yabancı toplam turistte yüzde 27 oranında geçmiş yıllara göre bir artış var. Şehrimizin her alanda gelişmesi için kurumlar koordineli bir şekilde çalışmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

“Dikkate ve kale almıyoruz”

Son günlerde sosyal medya hesaplarındaki Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığına iddialarına dair soru üzerine Başkan Genç, “Biz bunların çok gündeme gelmesini arzu etmiyoruz. Dikkate ve kale almıyoruz. Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor. Üzüntü duyuyoruz. Git gide artan bir trendimiz var. Geçen yıl Trabzon’a 1 milyon 447 bin turist geldi. Ama Uzungöl’e 2,5-3 milyon yerli turistle gelen ziyaretçimiz var. Bunu araç sayısı ile beraber ölçümleyebiliyoruz. Buraya gelen turistin ister İngiliz olsun, ister Suudi Arabistan’dan gelen ister Kafkasya’dan gelsin. Burası dünyanın bütün ülkeleri tarafından cazip bir şehir. Geçen sene 188 ülke vatandaşının girdiği bir şehirden bahsediyoruz. Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz. Bunun tespitlerini yaptık. Devletimiz bu konuda bize yardımcı oluyor. Onlarla beraber buraya gelen turistlerin dini ve milliyeti ile beraber Trabzon’u ve Trabzon insanını yargılamaya kalkıyorlar. Artık onlara cevap bile vermeyeceğiz. Buraya gelen herkes yapılan bu yorumların farkında. Onlar esasında sadece bir şehri karalamakla değil ülkeye ihanet eden bir gruptur. Gelen turistimiz nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun başımız gözümüz üstüne. En iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamakla uğraşıyoruz. Savaşa rağmen trendimiz artıyor. Mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin