Karabük'te 112 Vaka ve Ulaşım İstatistikleri Değerlendirildi - Karabük Haber Postası
aaaaaa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Aralık, 2025 12:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te 112 Vaka ve Ulaşım İstatistikleri Değerlendirildi

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara başkanlığında, Karabük’teki  acil sağlık hizmetlerinin genel durumunun ele alındığı kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Sağlık Hizmetler Başkan Yardımcısı Dr. Nermin Seçilmiş, İl Ambulans Servisi Başhekimliği yöneticileri, Acil Sağlık Hizmetleri Birimi yetkilileri ve 112 Komuta Kontrol Merkezi çalışanları katılım sağladı.

VAKAYA ULAŞIM SÜRELERİ VE İSTASYONLAR İNCELENDİ

Toplantıda, 2025 yılına ait genel veriler detaylı bir şekilde analiz edilirken, 2026 yılına yönelik planlamalar ve hedefler görüşüldü. Özellikle üzerinde durulan ana gündem maddeleri şunlar oldu:

Vaka İstatistikleri: 2025 yılı içerisindeki toplam vaka sayıları ve vaka türlerinin dağılımı.

Müdahale Hızı: Acil çağrılara reaksiyon süresi ve ambulansların vakaya ulaşım sürelerinin (reaksiyon zamanı) standartlara uygunluğu.

İstasyonların Durumu: İl genelinde hizmet veren Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının fiziki koşulları, donanım ihtiyaçları ve operasyonel hazırlık durumları.

HEDEF: DAHA HIZLI VE ETKİN MÜDAHALE

Verilerin karşılaştırmalı olarak değerlendirildiği toplantıda, hizmet kalitesini artırmaya yönelik stratejiler belirlendi. İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, acil sağlık hizmetlerinin vatandaşın hayata tutunduğu en kritik nokta olduğunu vurgulayarak, hedeflerinin her zaman “en kısa sürede, en doğru müdahale” olduğunu belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan otomobilden yara almadan kurtuldu r9OuC2N6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Takla atan otomobilden yara almadan kurtuldu

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde takla atan otomobilin sürücüsü yara almadan kurtuldu.

Kaza, İnebolu-Kastamonu karayolu İskir mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, I.K. yönetimindeki 37 BC 975 plakalı FİAT marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çıkarak takla attı. Otomobil kazadan yara almadan kurtuldu.

Takla atan otomobil yoldan çekici yardımıyla kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin