Kardemir Karabükspor, devre arası 1. etap kamp çalışmalarına tesislerinde start verdi.
Hasan Doğan Tesisleri'nde Teknik Direktör Taner Öcal yönetiminde gerçekleşen antrenman ısınma ve koordinasyon hareketleriyle ile başlayıp, ana bölümde 5'e 2 top kapma çalışması, son bölümde ise yarım sahada çift kale ile tamamlandı.
Kırmızı-mavili ekip 4 Ocak tarihine kadar çalışmalarını Karabük'te sürdürecek ve ardından Antalya'da 2. etap kamp çalışmalarına başlayacak.
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti: “Olayın faili gözaltında”
Giresun Valisi Mehmet Fatih Fedai, bugün Giresun Toplumsal Bilimler Lisesi’nde bir kişinin mevti bir kişinin de ağır yaralanması ile sonuçlanan olayın zanlısının yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.
Olay sonrası okula gelerek yetkililerden bilgi alan Vali Mehmet Fatih Fedai, açıklamalarda bulunarak "Bugün 09.35 sıralarında Giresun Toplumsal Bilimler Lisesi’nde KHK 696 Sayılı, takımlı personel işçisi olan 1972 doğumlu kuşkulu A.T. , iki bayan çalışana taarruz gerçekleştirdi. Bu akın sonrasında maalesef mağdurlardan birisi merhum oldu. Öteki çalışanın ise tedavisi devam ediyor. Bu menfur saldırıyı nefretle kınıyorum. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.
"696 Sayılı KHK kapsamında takımlı olarak gözüküyorlar. Süreksiz hükümlü takımından geçilip geçilmediği tetkik edilecek"
Vali Fedai, olayı gerçekleştiren şahısla ilgili olarak ise "Bizim 696 Sayılı KHK kapsamında takımlı olarak gözüküyorlar. Süreksiz hükümlü takımından geçilip geçilmediği tetkik edilecek. Bu bizim kanunlarımızla bağlı, 5 yıldır bu işçi Ulusal Eğitim topluluğumuzda çalışıyor. Son ana kadar bu manada bir düşünce yoktu. Hatta fiyatsız izindeydi. Bunun neden kaynaklandığıyla ilgili isimli soruşturma başlatılmıştır. İdari soruşturma da başlatıldı. Fail gözaltında. Öğrenciler açısından bir dert mevcut değil" diye konuştu.
Vali Mehmet Fatih Fedai, okulun bugün olay sonrası tatil edildiğini, eğitim öğretimin uygun vakitte tekrar başlayacağını kelamlarına ekledi.