Ereğli’den Güney Kore’ye dünya şampiyonluğu yolculuğu
World Traditional Archery Federation (WTAF) tarafından düzenlenen WTAF 2026 Korea Ulsan Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek sporculardan Nagehan Tutuş, Karadeniz Ereğli

Dünya Geleneksel Okçuluk Federasyonu (WTAF) tarafından düzenlenen WTAF 2026 Korea Ulsan Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Nagehan Tutuş, Karadeniz Ereğli'den Güney Kore'ye hareket etti.
Geçmişte pek çok uluslararası geleneksel okçuluk turnuvasında boy gösteren başarılı sporcu, bu kez 140, 90 ve 70 metrelik parkurlarda ok atacak. Bu mesafelerde ilk kez yarışacak olmanın heyecanını yaşayan Tutuş, şampiyona öncesinde hazırlıklarını tamamladı.
"Hedefim ay-yıldızlı bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmek"
Güney Kore yolculuğu öncesinde duygularını paylaşan Nagehan Tutuş, "WTAF 2026 Korea Ulsan Dünya Şampiyonası'nda ülkemi temsil edecek olmanın gururunu yaşıyorum. 140, 90 ve 70 metre mesafelerinde mücadele etmek benim için hem büyük bir heyecan hem de önemli bir tecrübe olacak. Zorlu bir yarışma beni bekliyor ancak ülkemi en iyi şekilde temsil ederek yurda güzel derecelerle dönmek için elimden geleni yapacağım" şeklinde konuştu.
Kdz. Ereğli halkına ve kendisine destek verenlere minnettar olduğunu belirten milli sporcu, "Bu süreçte desteğini esirgemeyen tüm Kdz. Ereğli halkına ve özellikle büyük katkıları bulunan Yasin Çetin'e yürekten teşekkür ederim. Onların inancı ve duaları bana güç veriyor. En büyük hedefim bayrağımızı gururla dalgalandırmak" dedi.


Kaynak: İHA
İlgili Haberler
TümüYorumlar
Henüz yorum yok.
İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.


