Reklam
Reklam

Karabüklü İtfaiyeciler Enkazdan Kurtardıkları Şevval’i Unutamıyor

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Şubat, 2023 21:28 tarihinde yayınlandı
0

‘Asrın felaketi’ olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılan Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürü Koray Korkut ve ekibi, babasının kendisini siper ederek kurtulmasını sağlayan Şevval isimli kız çocuğunu unutamıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hızla bölgeye giden Karabük Belediyesi itfaiye ekipleri gayretli çalışmalarıyla enkaz altından 30 kişinin kurtarılmasını sağladı. Günlerce dinlenmeden, uyumadan fedakarca çalışma yürüten ekipler, depremden 36 saat sonra Kahramanmaraş’taki Kırçiçeği Apartmanı’nın enkazından babasının kendisini siper edip sağ olarak kurtarılan Şevval isimli kız çocuğunu unutamıyor. Afetin 13’üncü gününde kente dönen itfaiye personellerine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Programın ardından gazetecilere konuşan İtfaiye Müdürü Koray Korkut, “Kahramanmaraş’a ilk giren ekiplerden bir tanesi Karabük İtfaiyesidir. Girer girmez bir enkazda çalışmaya başladık. O ilk gün enkazdan 3 kişiyi canlı çıkarmayı başardık. Tabi o ara hava şartları ve zorluğu ile uyuyamadan ertesi gün tekrardan kurtarma çalışmalarına devam ettik. Karabük ekibi olarak sesini tespit edip kurtardığımız 10 kişi var. Diğer teşkilatlarla müştereken toplamda 30 vatandaşımızı enkaz altından çıkardık” dedi. 13 gün boyunda Kahramanmaraş’ta görev yaptıklarını ifade eden Korkut, “Genelde yıkımın en çok olduğu Onikişubat ilçesinde çalıştık. Trabzon Caddesi dedikleri Azerbaycan Bulvarı’nda çalıştık. Ebrar Sitesi, Mehtap Apartmanı’nda çalışmalarımız oldu. Oradaki vatandaşlarımızı aldık. Görevimizi tamamlayıp geri döndük” diye konuştu.

AW838160 04

“Elazığ ve Van illerindeki deprem değilmiş dedim”
Arama kurtarma çalışmaları sırasında unutamadıkları acı hikayelerin de bulunduğunu anlatan Korkut şunları söyledi: “Bunların hepsi acı hikayeler. Biz oraya gittiğimizde acı bir tabloyla karşılaştık. İnsanlar kötü durumdaydı. Enkazın dışında insanlar içerideki yakınlarının kurtarılmasını bekliyordu. Şahsım adına daha önce depremlere müdahale ettim ama orayı gördükten sonra Elazığ ve Van illerindeki deprem değilmiş dedim. Çünkü çok kötü durumdaydı Maraş.”

“Hayatımız boyunca unutamayacağımız bir sürü acı hatıralar biriktirdik”
Korkut, “Orada unutamadığım Şevval bebeğe ulaştığımızda ilk önce orada ilk Şevval’in babasının cansız bedenine ulaştık. O şevvale siper olmuştu. Arkasındaydı, tabi Şevval onu görmüyordu. Çıkarıyorken baba diye feryat ederken bulduk. Çocuğu bulduğumuza seviniyoruz ama diğer taraftan babası ona siper olmuş o şekilde can vermiş. Annesini birkaç metre ilerden aldık. Ablasını da biraz ileriden aldık. Hayatımız boyunca unutamayacağımız bir sürü acı hatıralar biriktirdik. Orada gördüklerimiz bir insanın psikolojisinin kaldırabileceği şeyler değildi. Oradaki hikayelere tanıklık etmek zor işlerdi” ifadelerini kullandı.

AW838160 02

Bizi sosyal medyadan takip edin

Eflani’de Kredi Borcunu Ödemek İçin Sattığı Hayvanların Parasını Alamadığını İddia Etti

ChatGPT Image 19 Haz 2026 09 51 59
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
19 Haziran, 2026 09:52 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’ün Eflani ilçesine bağlı Bakırcılar köyünde yaşayan 67 yaşındaki besici Hakkı Yalın, bankaya olan kredi borcunu kapatmak amacıyla sattığı 4 büyükbaş hayvanın bedelini aylar geçmesine rağmen alamadığını öne sürerek yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Hayvancılıkla geçimini sağlayan Yalın, bir hayvan tacirine 2 düve ve 2 dana olmak üzere toplam 4 büyükbaş hayvan verdiğini, ancak yapılan anlaşmaya rağmen ödemenin gerçekleşmediğini iddia etti.

Tacirin köye muhtar aracılığıyla geldiğini belirten Yalın, daha önce aynı kişinin köyden hayvan alıp ödemelerini yaptığı için kendisine güvendiklerini söyledi. Hayvanları teslim ettikten sonra bir ay içerisinde ödeme yapılacağının kendisine bildirildiğini ifade eden Yalın, verilen sözün tutulmadığını dile getirdi.

Ailesinin ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla hayvanlarını sattığını anlatan Yalın, oğlunun ev alımı nedeniyle bankadan kredi çektiklerini belirterek, “Bankaya 280 bin lira borcum var. Ayrıca bu ayın 26’sında ödemem gereken 126 bin liralık senedim bulunuyor. Borçlarımı kapatmak için hayvanlarımı sattım ancak paramı alamadım” dedi.

Tacire ulaşmak için defalarca girişimde bulunduğunu kaydeden Yalın, ilk zamanlarda çeşitli gerekçeler öne sürüldüğünü, daha sonra ise maddi imkânsızlık nedeniyle ödeme yapılamayacağının söylendiğini ifade etti. Son dönemde telefonlarına da cevap verilmediğini belirten Yalın, yaşadığı mağduriyetin giderek büyüdüğünü söyledi.

Aylar geçmesine rağmen alacağını tahsil edemediğini iddia eden Yalın, yetkililerden destek beklediğini dile getirerek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin