Antalya’da düzenlenen 5. Uluslararası Güzellik Sanatları Festivali’ne Karabük’ten katılan şov takımı Türkiye üçüncüsü olarak döndü.
Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu (TBKGF) ve EuroCup Türkiye işbirliğiyle düzenlenen 5. Uluslararası Güzellik Sanatları Festivali, Antalya’da yapıldı.
Festivale Karabük‘ten 4 kişilik şov takımı katıldı.
Katılımcılar ve yarışmacılar, festival bünyesinde çeşitli şov programları yaptı.
Yoğun ilginin olduğu festivalde Karabük şov takımı katıldığı yarışmada Türkiye üçüncüsü olmaya hak kazandı.
Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık, yarışmada derece elde ettikleri için mutlu olduklarını belirterek, “Bu yılki yarışmaya oda başkanı olarak farklılık olsun diye ilk kez ben katıldım. Bu benim için güzel bir anı oldu. Ekibimi de aldıkları derece için kutluyorum” dedi. (İHA)


Karabüklü Berber ve Kuaförler Antalya Festivalinde
Safranbolu’da süne sürvey çalışmaları tamamlandı
Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen Süne Mücadelesi Programı kapsamında ilçeye bağlı köylerde süne sürvey çalışmaları tamamlandı.
Teknik personeller tarafından Davutobası, Alören, Değirmencik, Karapınar, Düzce ve Ağaçkese köylerinde gerçekleştirilen arazi incelemelerinde, hububat ekili alanlarda süne yoğunluğu kontrol edildi.
Yapılan sürvey ve değerlendirmeler sonucunda, bölgedeki süne popülasyonunun ekonomik zarar eşiğinin altında olduğu belirlendi. Bu nedenle söz konusu alanlarda kimyasal mücadele yapılmasına gerek olmadığı ifade edildi.
Yetkililer, ürün verim ve kalitesini olumsuz etkileyebilen süne zararlısına karşı çalışmaların belirlenen program doğrultusunda sürdürüleceğini, üreticilerin ise tarım teşkilatlarının bilgilendirmelerini takip etmelerinin önem taşıdığını kaydetti.


