Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Eylül, 2022 13:49 tarihinde yayınlandı
0

Karabük, Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazırlanıyor

Yeni eğitim öğretim yılında alınan güvenlik tedbirlerine ilişkin bilgilendirme ve değerlendirmelerin yapıldığı 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. Kanaat Dönemi Okul Müdürleri Kurulu ve Okul Aile Birliği Temsilcileri Toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi.

100.Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Vali Fuat Gürel’in yanı sıra Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, İl Jandarma Komutanı J Kd Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İl Sağlık Müdürü Dr Ahmet Sarı, Karabük Belediyesi Zabıta Müdürü Sedat Köse, Emniyet ve Jandarma Personeli, okul müdürleri ile Okul Aile Birliği Temsilcileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmenin ardından konuşan  Vali Fuat Gürel, “2022-2023 Eğitim Yılı çocuklarımıza, bizlere ve bütün eğitim camiasına hayırlı olsun inşallah, sorunsuz bir şekilde en az sıkıntı ile dönemi geçirmiş oluruz. Geçen hafta içerisinde eğitim öğretim dönemi ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdik, çocuklarımızın güvenli bir şekilde okula gelebilmeleri çok önemli, çocuklarımızın büyük bir bölümü servis araçları ile ve Milli Eğitim Bakanlığımızın imkânları ile taşımalı sistemle okula gelebilmekte. Güvenli bir şekilde okullarına gelebilmeli ve güvenli bir şekilde evlerine dönebilmeliler, bu anlamda Emniyet ve Jandarma güçlerimiz ile Milli Eğitim Müdürlüğümüzün denetimleri çok önemli. Çocukların okula girdikleri anda İdarecilerimiz veya öğretmenlerimiz tarafından teslim alınması ve giderken de aynı yöntemle gönderilmesi çok önemli, bu anlamda idarecilerimiz ile öğretmenlerimize büyük bir görev düşmekte” dedi.

“OKUL MÜDÜRLERİMİZ SAHADA OLACAK”

Okul önlerinde özellikle yaya geçitleri ve girişlerle alakalı güvenliğin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Vali Gürel;  “Okul etrafındaki parklar ve alanların kontrol edilmesi ve denetimleri önemli gerekli çalışmaları yapıyoruz, yapacağız. Ancak okulların etrafında gereksiz, başka maksatlarla oralara gelebilen insanlar var, müdürlerimiz, müdür yardımcılarımızın sahada olmasını istiyoruz. Emniyet ve Jandarmadannarkadaşlarımızı görevlendirdik, onlarla irtibat kuracaklar. Çocuklarımızın teneffüslerde dışarı çıkmamaları çok önemli, okula gelmeyen öğrencinin idare tarafından anında velisine bildirim yapılması gerekir, okul idaresi ile veli arasında bir irtibat köprüsünün kurulması gerekir, rehber öğretmenlerimizin sahada olmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERE ARKADAŞ YAKINLIĞI İLE YAKLAŞIN”

Vali Fuat Gürel, Çocukların her türlü hareketlerinin takip edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bu noktada sınıf öğretmenlerimizin ve rehber öğretmenlerimizin de duyarlı olması gerekir, bu noktada karşılıklı iletişim içerisinde olurlarsa çocuklarımızda olan farklı davranışları fark edebilirler. Çocuklarımız herhangi bir sorunda bir yakınlık hissedebilmeli, bir sorun anında bu noktada yakınlık gördüklerine anlattıklarında sorunun çözülebildiğini biliyoruz, idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin çocuklarımıza bir arkadaş yakınlığı ile yaklaşmaları ve onların sorunları ile yakından ilgilenebilmelidirler” dedi.

ÖNCEKİ YILLARDA OLDUĞU GİBİ BU YILDA KİTAPLAR SIRALARIN ÜZERİNDE ÖĞRENCİLERİMİZİ BEKLİYOR”

Devletin ders kitapları ve yardımcı kaynaklarla ilgili öğrencilerin  beklentisini karşıladığını belirten Vali Gürel; ” Milli Eğitim Bakanlığımız çok güzel bir çalışma yürüterek yardımcı kaynakları öğrencilerimize dağıttılar, eğitim ve öğretim altyapımızı geliştirmek ve güçlendirmek adına büyük projeler yürütüyoruz. Yık yap veya Güçlendirme sebebiyle yıkılan veya geçici süreyle kapatılan okullarımız var bu anlamda bu sene ve önümüzdeki sene bazı zorluklar yaşayabiliriz bunun için sizlerden anlayış ve sabır bekliyoruz. Çocuklarımızın yetiştirilmesi, eğitilmesi hepimizin görevi, okul aile birliklerimizle, okul müdürlerimizle birlikte çocuklarımızı takip edelim” dedi.

“ÖĞRENCİ DERSE HİÇBİR ŞEKİLDE CEP TELEFONU İLE GİRMEYECEK”

Vali Gürel; “Teknoloji artık bağımlılık haline geldi, nerede ise çocuklarımızın tamamında cep telefonu var, idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz ders saatinden önce cep telefonlarını toplayacak ve okul çıkışında geri teslim edecek, öğrenci derse hiçbir şekilde cep telefonu ile girmesin. Eğer çocuklarımız cep telefonu ile derse girerse dersi ve öğretmenini dinlemeyebiliyor, eğitimi aksıyor” dedi.

“SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERDE ÇOK ÖNEMLİ”

Çocukların sadece akademik başarılarına odaklanılmaması gerektiğini ifade eden Vali Gürel;

“Ziyaret ettiğimiz okul ziyaretlerinde sürekli ifade ediyorum çocuklarımızın sadece akademik başarılarına odaklanmamalıyız, onların sosyal, kültürel ve zihinsel bütün alanlarda başarılı olması hepimizin asli görevlerinden. Her çocuk bir müzik aleti çalabilmeli, bir spor dalına ilgi duyabilmeli, her çocuğumuzun bir kültürel faaliyet ile ilgilenmesini ve ayrıca milli manevi değerlerimizi öğretebilmek hepimizin asli görevi. Sizlerden ricamız biraz daha bu noktalara hassasiyet gösterilmesi” dedi.

“KARABÜK OLARAK EĞİTİMDE ÇOK BAŞARILIYIZ”

Karabük’ün sadece eğitim öğretimde başarılı olmadığını diğer alanlarda da başarıl olduğunun altını çizen Gürel; ” Akademik başarıda ülke çapında ilk ondayız. Her alanda başarılarımızı daha ileriye taşımak istiyoruz. Geçtiğimiz sene spor dalında 7 Uluslararası başarımız vardı şu an 17’ye çıktı, başarılıyız ve bu başarıyı el birliği ile geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı bu tür faaliyetlerin içine çektiğimizde onların dünyaları değişiyor ve iyi bir insan yetiştirmiş oluyoruz.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılının tüm İdarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum ” diye konuştu.

Toplantı okul müdürleri ve okul aile birliği temsilcilerinin okullarına dair ihtiyaç ve sorunlarını dile getirmeleri ile çözüm önerileri konusunda görüş alış verişinde bulunulmasının ardından sona erdi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
imam hatipli kiz ogrenci ilceye birincilik ile dondu 5gWwuY4j
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

İmam Hatipli kız öğrenci ilçeye birincilik ile döndü

Devrekli İmam Lisesi kız öğrenci ilçeye birinciliği elde ederek döndü

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 8/A Sınıfı Öğrencisi Ayşenaz Çengelcik Zonguldak’ta düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvasında önemli bir başarıya imza atarak okunun gurur kaynağı oldu.

Ayşenaz Çengelcik il genelinde 40 öğrencinin katıldığı yarışmada temsil ettiği Devrek ilçesinden birinciliği elde ettiği başarıyla 5-6-7 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Turnuvası’nda Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.

Okul Müdürü İsmail Öztürk, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Öncelikle bu turnuvaya öğrencimizi hazırlayan öğretmenimiz Hande Bilgin Uraz’a oklum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencimizin elde ettiği bu anlamlı başarı bizleri son derece gururlandırmıştır. Akademik başarının yanı sıra stratejik düşünme, sabır ve odaklanma gerektiren bu tür alanlarda öğrencilerimizin kendini göstermesi bizler için çok kıymetli. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi gönülden tebrik ediyor, Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu

Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu başarıyla birlikte eğitimdeki nitelikli çalışmalarını bir kez daha ortaya koymuş bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin