Reklam
Reklam

Karabük Üniversitesi Senegal´de

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Ağustos, 2021 12:57 tarihinde yayınlandı
0

Senegal’e giden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve beraberindeki heyet, devlet yetkilileri ve üniversitelerle ikili iş birliği görüşmeleri gerçekleştiriyor.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Önalan Çepni ve Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Kerim Tanış ikili iş birliği görüşmeleri kapsamında Senegal’de bir dizi ziyaret gerçekleştiriyor.

Rektör Polat, ziyaret kapsamında Afrika´da kurulan ilk büyükelçiliğimiz olan Türkiye Cumhuriyeti Senegal Büyükelçiliğini ziyaret ederek, Büyükelçi Prof. Dr. Ahmet Kavas ile bir araya geldi. Afrika ülkelerini yakından tanıyan, bölgeye dair birçok çalışmaya imza atan, Büyükelçi Prof. Dr. Kavas’a gösterdikleri gayret ve verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Ardından AmadouMahtarMbow Üniversitesi´ni ziyaret ederek, Rektör Prof. CodouGueye Mar ile bir araya gelen heyet, iki ülke arasında ilişkilerin gelişmesi için karşılıklı ziyaretlerin önem taşıdığını belirtilerek, iş birliklerinin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye’nin uluslararası eğitimde dünyaya açılan kapısı olan ve her ülkede okul öncesinden yükseköğretime eğitimin her aşamasında etkin faaliyet yürütmek amacıyla kurulan Türkiye Maarif Vakfı Senegal Temsilciliği de ziyaret edildi. Ayrıca Maarif Vakfı´nda Senegal´de bulunan lise müdürleri ile toplantı gerçekleştirilerek Karabük Üniversitesi´nin tanıtımı gerçekleştirildi.

Son olarak Polat ve beraberindeki heyet Senegal Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) temsilciliğini ziyaret ederek, MÜSİAD Senegal Temsilcisi ile bir araya geldi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin