Reklam
Reklam

Karabük Meilland Gülleri ile Farklı Bir Güzel

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Haziran, 2015 13:46 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kaldırım, kavşak ve orta refüjlere Şubat ayında dikilen Meilland güllerinin açmasıyla birlikte, şehir apayrı bir güzelliğe kavuştu.
Baharı rengarenk lalelerle karşılayan Karabük, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bu kez de kırmızı, beyaz, sarı güllerle bezendi.
Nisan-Mayıs aylarında açan ve zor hava koşullarında dayanıklı olan dünyaca ünlü Meilland gülleri, Kasım-Aralık aylarına kadar çiçek açmaya devam edecek. Mis kokulu ve katmerli güllerin şehre kattığı görsel şölen, vatandaşlardan da büyük beğeni topluyor.
Karabük’ü yeşile büründürme çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekleyen Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Meilland güllerinin fazla bakım istemeyen, kolay yayılan, bol çiçek açan, yılın 8 ayı çiçekli kalabilen, kuraklığa, egzoz gazına, toza ve -35 C ile +50 C sıcaklığa dayanıklı, verimsiz topraklarda bile zorlanmadan gelişebilen özellikleri ile şehir peyzajında kullanılabilecek en elverişli, mevsimlik çiçeğe göre bakımı daha kolay, maliyeti daha az bitkilerden birisi olduğunu vurguladılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin