Karabük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kaldırım, kavşak ve orta refüjlere Şubat ayında dikilen Meilland güllerinin açmasıyla birlikte, şehir apayrı bir güzelliğe kavuştu.
Baharı rengarenk lalelerle karşılayan Karabük, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bu kez de kırmızı, beyaz, sarı güllerle bezendi.
Nisan-Mayıs aylarında açan ve zor hava koşullarında dayanıklı olan dünyaca ünlü Meilland gülleri, Kasım-Aralık aylarına kadar çiçek açmaya devam edecek. Mis kokulu ve katmerli güllerin şehre kattığı görsel şölen, vatandaşlardan da büyük beğeni topluyor.
Karabük’ü yeşile büründürme çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekleyen Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Meilland güllerinin fazla bakım istemeyen, kolay yayılan, bol çiçek açan, yılın 8 ayı çiçekli kalabilen, kuraklığa, egzoz gazına, toza ve -35 C ile +50 C sıcaklığa dayanıklı, verimsiz topraklarda bile zorlanmadan gelişebilen özellikleri ile şehir peyzajında kullanılabilecek en elverişli, mevsimlik çiçeğe göre bakımı daha kolay, maliyeti daha az bitkilerden birisi olduğunu vurguladılar.


0
Karabük Meilland Gülleri ile Farklı Bir Güzel
0
0
Amasya’da köy yolunda heyelan
Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.
Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.
Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.


