Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Temmuz, 2017 14:10 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Kızılay’da Kan Değişimi 

Türk Kızılay’ı Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun, “Karabük halkımız ile iç içe olarak; yardımların daha fazla toplanmasını ve bu toplanan yardımların ihtiyaç sahiplerine daha hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Geçtiğimiz günlerde sağlık sorunları nedeni ile görevinden istifa eden Mehmet Ulukaya’dan Türk Kızılay’ı Karabük Şube Başkanlığı görevini devralan Mehmet Uzun, Türk Kızılay’ı Karabük Şubesi Başkanlığı görevine gelmesi ve yönetim olarak hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Öncelikle Türk Kızılay’ı Karabük şubesinin tarihi hakkında bilgiler veren ardından emektar Başkan Mehmet Ulukaya’dan bahseden Uzun, sözlerine şöyle devam etti; “ Türk Kızılay’ı, 1953 yılında Karabük’te şubesini kurmuş ve bu şubemizde 01.09.1977 yılına kadar 4 başkanımız görevde bulunmuştur. 1977 yılından itibaren ise yaklaşık 40 yıl Mehmet Ulukaya başkanlığında Karabük’ümüzde Türk Kızılay’ı adına hizmetler devam etmiştir. Mehmet Ulukaya Başkanlığında Karabük’ümüzde Türk Kızılay’ı olarak bir atılım yılı yaşanmıştır, ciddi çalışmalar olmuş, Kızılay’ımızın mal varlığı hissedilir derecede artmıştır ve bu anlamda da Karabük’teki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da yardımlarımız dağıtılmıştır.”
“BAŞKAN ULUKAYA EN BÜYÜK HEDEFİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ”
Bir dönem önceki Türk Kızılay’ı Karabük Şube Başkanı Mehmet Ulukaya’nın Karabük’te ki en büyük hedefinin bir afet deposu açmak olduğunu kaydeden Uzun, “ Başkanımız Ulukaya, Yerel Afet Yönetim Merkezi’ni kurmak için çok çalıştı. Hep birlikte bugün ki yönetimimiz ile bir şeyler yapmak için çaba sarf ettik ve geçen senede afet depomuzu açarak başarıya ulaştık. Allah göstermesin ama bir afet durumunda 900 metre karelik afet depomuz ile tüm ihtiyaç sahiplerine yetecek kadar çadırımız ve gıda hariç her şeyimiz mevcuttur” dedi.
“ ULUKAYA BİZİM HER ZAMAN İÇİN GÖNLÜMÜZDEKİ BAŞKANIMIZDIR”
Mehmet Ulukaya’nın yaşı ve sağlık sorunları sebebi ile kendi isteğiyle istifasını vererek görevinden ayrıldığını ifade eden Uzun; “Başkanımız Mehmet Ulukaya, tabi yaşlılık ve rahatsızlıkları sebebi ile 23.06.2017 tarihinde kendi isteği ile istifasını verdi ve görevinden ayrıldı. Bizim her zaman için gönlümüzdeki başkanımızdır. 28.06.2017 tarihinde de biz kendi yeni yönetimimizi oluşturduk. Yine aynı eski yönetimimiz devam etmektedir, sadece başkan değişikliği oldu. Yeni yönetim olarak da Türk Kızılay’ı Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun, Başkan Yardımcısı Hüsnü Özmen, Sekreter Fikri Özdem, Sekreter Yardımcısı Hüsnü Aslan, Muhasip Nevzat Akçin, Veznedar Şehnaz Burgucu ve Üye Enver Yetim olarak Karabük halkımızın hizmetindeyiz. Başkanımız Mehmet Ulukaya’nın bırakmış olduğu bayrağı biz yeni yönetim olarak elimizden geldiğince daha ilerlere getirmek için çalışacağız” diye konuştu.
“YENİ YÖNETİM OLARAK HEDEFİMİZ KAN ALMA ARACINI KARABÜK’E KAZANDIRMAK”
Türk Kızılay’ı Karabük Şubesi olarak yeni yönetim kadrosu ile hedeflerinin Karabük’e kan alma aracını kazandırmak olduğunu belirten Uzun; “Bizim yönetim olarak birinci hedefimiz; şuan Karabük Kızılay Şubemizin Kan Merkezine bir ‘kan alma aracı’ kazandırmaktır. Bunun için Karabük’teki hayırsever vatandaşlarımız olsun, 23. Dönem TBMM Başkanımız ve Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ali Şahin olsun, Valimiz Sayın Kemal Çeber olsun, Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Burhanettin Uysal olsun, Çevre Şehircilik Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Ceylan olsun hepsi ile diyalog halinde; Türk Kızılay’ı Karabük Şubesi olarak, fikirlerini alarak destek ve himayelerinde en güzel çalışmaları yapacağız. Ben Karabük halkımızın dua ve desteklerini bekliyorum, Allah utandırmasın, ülkemize ve Karabük’ümüze hayırlı olsun” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
IMG 5234
İsmail AKCA Avatarı
İsmail AKCA
29 Mayıs, 2026 17:31 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

CHP’de MUTLU SON, AKAY’ı da HARCADILAR

Bayram denildiğinde ilk akla; birlik, beraberlik gelir.

Ama görünen o ki Karabük’teki CHP bayramlaşmasında ne bayram vardı ne de birlik-beraberlik havası…

CHP’de Bayramlaşma değil, Hesaplaşma vardı…

Günlerdir parti içinde kaynayan kazan, bayramın ikinci günü iyice taşmış oldu. Herkesin gözü bir kişiye çevrildi;

Karabük Milletvekili Cevdet Akay’a…

İşin garibi şu…
Ankara’da çıkıp ekonomi konuşurken, bütçe açığını anlatırken, hükümete yüklenirken alkışlanan Akay, iş parti içi meseleye gelince bir anda hedef tahtasına kondu. Dün omuz omuza yürüyenler bugün dönüp oklarını Akay’a çevirdi.

Karabük siyasetini bilen bilir…
Bu şehirde adamı önce sırtına vurup överler, sonra sessiz sessiz ayağının altındaki taşı çekiverirler…

Bayramlaşma programında yaşanan görüntü de tam olarak buydu.

Sanki önceden hazırlanmış bir senaryo vardı.
Bir taraf vitrine çıkarıldı, bir taraf ise eleştiri oklarının hedefinde kaldı.

Özgür Özel’in övgüler dizdiği Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ön plana çıkarılması tesadüf değildi. Verilen fotoğraf da verilen mesaj da çok açıktı. Parti içinde yeni bir denge kuruluyor, eski hesaplar yeniden açılıyor.

Hali hazırda; birkaç gün önce eski il başkanlarından Erdoğan Dinçel’in çıkıp milletvekilini hedef alan sözleri boşuna değildi. O açıklamalar bugün yaşananların adeta fragmanıymış.

Aslında Karabük CHP’de biz bu senaryoyu 2023 seçimleri öncesinde de seyrettik.

2023 seçimleri öncesinde kimlerin kimlere çelme taktığını, kimlerin birbirinin kuyusunu kazdığını herkes gördü. Şimdi aynı filmin yeni sahnesi oynanıyor.

Ama burada sorulması gereken esas soru şu:

Parti gerçekten iktidarla mı mücadele ediyor, yoksa kendi içinde birbirini mi yiyor?

Çünkü vatandaş pazardaki yangını konuşuyor, emekli geçim derdini konuşuyor, genç işsizliği konuşuyor…

CHP’de ise hâlâ koltuk hesabı, ekip kavgası, adam harcama operasyonu konuşuluyor.

CHP genel merkezinde bugün yaşanan Kılıçdaroğlu – Özel koltuk savaşının yansımasını Karabük CHP fırsat bildi, Cevdet AKAY’ın yukarıdan dayatma ile gönderildiği iddia edenler ve Milletvekilliğini hazmedemeyenler adam yeme operasyonuna başladı.

Başardı mı?

Kesinlikle başardı…

Bugün AKAY’ı HARCADILAR, şimdi sıradaki KİM?