Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ocak, 2016 08:05 tarihinde yayınlandı
0

Karabük, Katma Değerini Yükseltiyor

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı KOBİ Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan Şenay Mobilya Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’nin projesinde makine alımları tamamlandı.
“Üretim Verimliliğinin Artırılması İle Katma Değeri Yüksek Mobilya İmalatı” isimli proje kapsamında Şenay Mobilya işletmesinin 42 adet olan toplam makine parkı 47’ye çıkacak. Karabük il merkezinde üretim yapan Şenay Mobilya firmasının 283.920 TL olan toplam proje bütçesiyle 3 yenilikçi ürün üretilmesi ve 5 kişilik yeni istihdam sağlanması hedeflerinin hayat geçirilmesi planlanıyor. Proje kapsamında BAKKA’dan sağlanan hibe desteğiyle üretim verimliliğini arttırmak, yeni ürünler tasarlayabilmek, üretim atıklarını katma değeri yüksek ürüne dönüştürebilmek ve üretim kalitesini arttırmak için modüler mobilya üretiminin her aşamasında kullanmak amacıyla gerekli makine ekipman temin edildi.
Firmanın iç pazarlardaki rekabet gücünün artırılması amacıyla birlikte proje kapsamında Bulgaristan, Makedonya ve Kosova pazarına yönelik pazar araştırması yapılması ile bu ülkelerdeki potansiyel ve beklentilerin araştırılması da öngörülüyor. Artan üretim kapasitesiyle birlikte, 16-29 yaş arası gençlere öncelik verilmesi suretiyle yeni istihdam edilecek 2 makine operatörü ve 3 üretim personeliyle birlikte hem insan kaynağının güçlendirilmesi hem de bölgedeki istihdam artışına katkı sağlanmasının hedeflendiği proje sonunda, işletmede OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi’nin de kurulması sağlanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
x 4
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Mayıs, 2026 13:06 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de “Doğa Kültür ve Karavan Kampı” düzenlendi

Yenice Belediyesi ev sahipliğinde, Kdz. Ereğli Kamp ve Karavan Derneği tarafından Merkez Çıra Pazarı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen “Doğa Kültür ve Karavan Kampı” yoğun ilgi gördü.

Etkinliğe katılan karavan tutkunları, Yenice’nin doğal güzelliklerini keşfetme imkanı buldu. Programa katılan Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş ve Yenice Kaymakamı Mert Çanga, misafirlerle bir araya gelerek ilçenin turizm potansiyeline ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Karakaş, “Doğanın Kalbinde, Huzurun Adresi: Yenice” sloganıyla ilçenin doğal zenginliklerini tanıtmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Katılımcılar program kapsamında Göktepe Yaylası, Şeker Kanyonu ve Yenice’nin diğer doğal alanlarını gezdi. Ormanları, temiz havası ve sakin atmosferiyle bölge, ziyaretçilerden tam not aldı.

Etkinlik boyunca misafirler, ilçenin önemli turizm noktalarından Ihlamur Teras’ta da ağırlandı. Katılımcılar burada Yenice’nin manzarasını izleme fırsatı buldu.

Kdz. Ereğli Kamp ve Karavan Derneği yetkilileri, etkinlik anısına Başkan Karakaş’a plaket takdim etti. Karakaş da dernek üyelerine teşekkür ederek, bu tür organizasyonların Yenice’nin tanıtımına katkı sunduğunu vurguladı.

Doğa ve kültürün buluştuğu etkinlik, katılımcılardan beğeni toplarken Yenice’nin turizm değerlerini bir kez daha ön plana çıkardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin