Haber Merkezi tarafından
29 Temmuz, 2024 14:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Belediyesinden yeni bir hizmet

Karabük Belediyesi, vatandaşların belediyeye  daha kolay ve hızlı iletişim kurabilmesi için Hemşeri İletişim Merkezi'ni hayata geçirdi. Belediye Çağrı Merkezi ve Ulaşım A.Ş. Çağrı Merkezimizin tek çatı altında toplandığı bu merkez, 7 gün 24 saat hizmet vererek halkımızın öneri, şikayet ve taleplerini karşılayacak. Hemşehri İletişim Merkezi’ni kullanmak isteyen vatandaşlar, online başvuru kaydı oluşturarak veya diğer iletişim kanallarımızı kullanarak Karabük Belediyesine ulaşabilecek. Ayrıca, bu hizmeti kullanan vatandaşların başvurularının takibini de aynı sistem üzerinden yapabilecek. Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya “Karabük Belediyesi olarak, hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmak için sürekli olarak kendimizi geliştiriyor ve yenilikçi çözümler sunuyoruz. Hemşeri İletişim Merkezi ile halkımızın yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Hemşeri İletişim Merkezi Kanallarımız: Telefon: 444 21 78 WhatsApp Numaraları: 0501 078 78 78 – 0501 178 78 78 Web Adresi: [him.karabuk.bel.tr](https://him.karabuk.bel.tr) Sosyal Medya Hesapları:(https://facebook.com/karabukbelediyesi),(https://instagram.com/karabukbelediyesi),(https://x.com/karabukbeltr) Karabük Belediyesi olarak, siz değerli hemşerilerimize daha iyi hizmet verebilmek için çalışıyoruz” (Sadık Arslan)  
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Taburcu olduğu hastanenin önünde kalbi durdu, kalp masajı ile hayata döndü

Amasya’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan adamın çıkışta hastane bahçesinde kalbi durdu. Hastane çalışanlarının dakikalarca kalp masajı yaparak hayata tutunmasını sağladığı 59 yaşındaki hasta tedavi altına alındı. Hayat kurtaran müdahale ise saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye nazaran, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu nedeniyle 3 gündür tedavi gören Ali K. (59) taburcu edildi. Çıkışta yaklaşık 50 metre yürüdükten sonra kötüleşen adamın yere düşmesini yardımına koşan etraftaki vatandaşlar önledi. Kalbi duran adama birinci müdahaleyi vatandaşlar ile hastane çalışanları yaptı. Dakikalar süren kalp masajı sonrasında gelen ambulansta acil sıhhat gruplarının müdahale etmeyi sürdürdüğü hasta, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastanın yanında kötüleştiğini anlatan emekli öğretmen Rafet Öztürk, "Hasta taburcu olmuş. Yürürken kötüleşti. Yere düşmek üzereyken tutup önledik. Sağ olsunlar hastane işçisi hayatını kurtardılar. Doktor tam 15 dakika boyunca daima kalp iletisi yaptı" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.