Reklam
Reklam
karabuk belediyesi mahallenin ulasim sorununu cozdu GNBFsIRM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Eylül, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesi, mahallenin ulaşım sorununu çözdü

Karabük’ün Soğuksu Mahallesi 3. Etap TOKİ konutları bölgesinde, Meşelik Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan yolun şantiye alanı içinde kalması nedeniyle yaşanan ulaşım sorunu tahlile kavuştu. Karabük Belediyesi tarafından başlatılan alternatif yol üretim çalışmaları tamamlanarak asfaltı atıldı ve vatandaşların hizmetine açıldı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, tamamlanan yolda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Çetinkaya, vatandaşların günlük ömrünü kolaylaştıracak bu çalışmanın kısa müddette tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti lisana getirdi.

Belediye takımlarının ağır çabasıyla bölgedeki mağduriyetin giderildiğini vurgulayan Lider Çetinkaya, “Hemşehrilerimizin ulaşımda problem yaşamaması için çalışmalarımızı süratle tamamladık. Alternatif yolu asfaltıyla birlikte hizmete açarak Meşelik Mahallesi ile ilişkiyi tekrar sağladık. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak önceliklerimizin başında geliyor.” dedi.

Karabük Belediyesi, sadece Soğuksu ve Meşelik bölgesinde değil, kentin dört bir yanında altyapı ve üstyapı yatırımlarını sürdürüyor. Yol, kaldırım, park ve etraf düzenleme çalışmalarının yanı sıra paklık ve bakım hizmetleriyle de kentin her köşesinde kesintisiz hizmet veriliyor. Belediye, planlı çalışmalarla ulaşım konforunu artırmayı, hayat kalitesini yükseltmeyi ve Karabük’ün çağdaş bir görünüme kavuşmasınıhedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bir baslik ekleyin 96
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
16 Mayıs, 2026 17:06 tarihinde yayınlandı
0

Can Kuş’tan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Seçimleriyle İlgili Açıklama

Safranbolu’da son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı seçimleriyle ilgili tartışmalara ilişkin Can Kuş’tan açıklama geldi.

Kuş, vakıf yönetimine seçilme ve ardından istifa süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Can Kuş, yaklaşık bir buçuk ay önce vakfın önemli isimlerinden Mustafa Şehirli ile Tarihi Çarşı’daki ofislerinde bir araya geldiklerini ifade ederek, görüşmede Safranbolu’nun kültürel geleceğine yönelik projelerin ele alındığını söyledi. Özellikle “Safranbolu’da Benim Hikâyem” projesi ile Safranbolu Lisesi eski mezunlarını bir araya getirecek çalışma grubunun gündemde olduğunu belirten Kuş, yoğun çalışma temposuna rağmen bu projelere gönüllü destek vermekten memnuniyet duyacağını dile getirdiğini aktardı.

10 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimli genel kurulda isminin yedek listeye yazıldığını sonradan öğrendiğini belirten Kuş, daha önce yaptığı görüşmelerde yoğun iş temposu nedeniyle aktif görev almak için zamana ihtiyaç duyduğunu ifade ettiğini söyledi. Buna rağmen yönetim kurulu seçiminde asil üyeliğe seçildiğini öğrendiğini kaydeden Kuş, mevcut yoğunluğu nedeniyle göreve gerekli zamanı ayıramayacağını düşünerek affını istediğini açıkladı.

İstifa süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan baskı iddialarına da açıklık getiren Can Kuş, dilekçesini, Safranbolu Lisesi mezunlarını bir araya getirecek çalışma grubunun başında bulunan Zafer Çamlıca ile yaptığı görüşmenin ardından, uygun zamanda iletilmek üzere teslim ettiğini söyledi.

Kuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunda iddia edildiği gibi, istifa dilekçemin zorla alındığına dair söylentiler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Haberlerde adı geçen Vakıf Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar, Emekli Tümgeneral Zafer Çamlıca ve değerli arkadaşım Cemil Belder’in bu süreçte üzerimde en ufak bir baskısı olmamıştır.”

Safranbolu’nun kültürel mirasına katkı sunan isimlere teşekkür eden Kuş, özellikle Şefik Yılmaz Dizdar’ın vakfa kazandırdığı vizyonun önemine dikkat çekti. Ayrıca Cemil Belder’in büyük emekleriyle hayata geçirilen Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi’nin Türkiye’nin önde gelen kent müzeleri arasında gösterildiğini vurguladı.

Açıklamasının sonunda Safranbolu’ya olan bağlılığını dile getiren Can Kuş, “Safranbolu sevdalısı babam Aytekin Kuş’un evladı olarak, bu şehre duyduğum sevgi bana bırakılmış en güçlü mirastır. ‘Safranbolu’ adının geçtiği her yerde ve her zaman gönüllülük esasıyla şehrimizin bir neferi olmaya devam edeceğim. Çünkü; Başka Safranbolu yok. İyi ki Safranbolu var” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin