Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Aralık, 2024 11:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KAPGEM ile Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri Devam Ediyor

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KAPGEM çalışma masalarının başkanlarıyla bir araya gelerek kamu politikaları ile ilgili projelerin mevcut durumu ve ileriye yönelik hedefleri üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Karabük Üniversitesi Senato Toplantı Odası’nda, Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi Koordinatörlüğü (KAPGEM) değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KAPGEM Koordinatörü Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu ve KAPGEM bünyesindeki çalışma masalarının başkanları toplantıya katıldı.


Toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmet Politikaları, Bilim Politikaları, Çevre Politikaları, Dış Politika, Eğitim Politikaları, Ekonomi Politikaları, Enerji Politikaları, Güvenlik Politikaları, Hukuk Politikaları, İletişim ve Medya Politikaları, Kamu Yönetimi, Kentleşme Politikaları, Kültür Politikaları, Sağlık Politikaları, Teknoloji Politikaları ve Yerel Yönetimler masalarının başkanları, kendi alanlarındaki mevcut çalışmaları değerlendirildi ve ileriye yönelik hedefleri paylaşıldı.


Toplantıda, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KAPGEM’in stratejik önemine vurgu yaparak, “Kamu politikası çalışmaları ülkemizin gelişimi için zorunlu çalışmalardır. Her alanda ilk önce kamu politikasının oluşturulması gereklidir. Sonra bu politikaya göre hizmetler yürütülmelidir. Kamu politikası alanında yeni modellerin oluşturulması, kamu politikası alanını zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Devletimize, Milletimize destek olmak amacıyla KAPGEM'i kurduk. Kamu politikaları çalışmaları yaparak ülkemizin gelişmesine destek olacağız. KAPGEM’i, farklı yerlerde de paylaşıyoruz. Türkiye’nin çok ihtiyaç duyduğu bir proje. Böyle bir merkez oluşturduk ki etkinliğimizi artıralım hem kendimize hem de Türkiye’ye faydamız olsun. Bu maksatla bir araya geldik ve masalarımızın ürettiklerine Türkiye’nin ihtiyacı var. Karabük Belediyemize projeler yaptık; kentsel tasarım, mimarlık projeleri yaptık. Belediye Başkanımızla da toplandık, projeleri oldukça beğendi. Projeler ile Karabük’ün kentsel tasarımı yapılacak. Güzel bir oluşum oluşturduk. Bu oluşumun önü açık. Sizin yapacağınız çalışmalarla, bizim bunlara ilişkin yapacağımız duyurularla oldukça etkili bir noktaya gelebiliriz.” ifadelerini kullandı.


Karabük Üniversitesi, KAPGEM aracılığıyla kamu politikalarıyla ilgili projelerde uygulamalı yaklaşımlar geliştirerek bilimsel çözümler sunmayı hedefliyor.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kediye çarpmamak için manevra yapınca taklalar attı; 2 yaralı

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi Üçburgu mevkiinde meydana gelen kazada yola birdenbire fırlayan kedi kazaya neden oldu. Şoförü bayan olan araba kediye çarpmamak için ani hareket yapınca taklalar atarak durabildi. Kazada 2 kişi yaralandı.
Olay, ilçenin Üçburgu mevkii Bakacakkadı-Zonguldak kara yolunda gece saatlerinde meydana geldi. Şoförü öğrenilemeyen 67 AU 566 plakalı araba, yolda seyir halinde gittiği sırada yola birdenbire fırlayan kediye çarpmamak isterken direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle birlikte taklalar atarak durabildi. Kazada şoför ve yanında yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralandı. Kazayla birlikte yolda trafik durma noktasına geldi.
İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sıhhat, Çaycuma ve Gökçebey belediyelerinin itfaiye takımları ile bölge trafik grupları sevk edildi. Yaralılara sıhhat gruplarının olay yerinde yapılan birinci müdahalelerinin akabinde ambulanslarla en yakın hastanelere kaldırıldı. Araba ise alımlı yardımıyla yoldan kaldırılarak trafik akışı tekrar sağlandı.
Kazayla ilgili olarak polis soruşturma başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.