Kanun Dışı Girişimlere Karşı Eş Zamanlı Müdahale - Karabük Haber Postası
es2 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
25 Nisan, 2025 10:39 tarihinde yayınlandı
0
0

Kanun Dışı Girişimlere Karşı Eş Zamanlı Müdahale

Orman Genel Müdürlüğü’nün talimatları doğrultusunda, ormanların korunması, yasa dışı müdahalelerin önlenmesi ve doğal kaynakların gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarılması amacıyla  Amasya, Balıkesir, Elazığ, Isparta, Kastamonu, Mersin ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlükleri sorumluluk alanlarında, sabit ve geçici Mobil Kontrol Noktalarında eş zamanlı olarak önleme aramaları yapıldı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 14 İşletme Müdürlüğü tarafından Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinde de orman suçlarıyla mücadele kapsamında yol kontrol uygulamaları gerçekleştirildi.

Bölge Müdürü Hasan Keskin’in Çaycuma ve Devrek’te bizzat katıldığı uygulamalarda, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Deniz ile Orman Zararları ile Mücadele Şube Müdürü Bekir Değirmenci nezaretinde; İşletme Müdürleri, Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ile İl ve İlçe Jandarma Komutanlıkları ve Emniyet Müdürlükleri iş birliğinde 16 farklı kontrol noktasında denetimler yapıldı.

Yapılan yol kontrollerinde, orman depolarından çıkan ve orman-köy yollarından ana arterlere bağlanan güzergahlarda orman emvali taşıyan 126 aracın sevk pusulası, nakliye belgeleri, emval ve mesaha kontrolleri gerçekleştirildi. Ayrıca, şüpheli görülen diğer araçlarda da önleme aramaları yapılarak yasa dışı faaliyete geçit verilmedi. Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri, bu tür eş zamanlı denetimlerin ormanların korunması ve orman suçlarıyla mücadelenin etkinliğini artırmak amacıyla düzenli aralıklarla devam edeceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesi sorusturmasi buyuyor chpli meclis uyesi ve iki isim daha gozaltinda SUVh6evy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi soruşturması büyüyor: CHP’li meclis üyesi ve iki isim daha gözaltında

Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen ‘icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında belediye binasında arama çalışmaları devam ederken gözaltına 3 kişi gözaltına alındı.

Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler de belli oldu. Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin