Reklam
Reklam
es2 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
25 Nisan, 2025 10:39 tarihinde yayınlandı
0

Kanun Dışı Girişimlere Karşı Eş Zamanlı Müdahale

Orman Genel Müdürlüğü’nün talimatları doğrultusunda, ormanların korunması, yasa dışı müdahalelerin önlenmesi ve doğal kaynakların gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarılması amacıyla  Amasya, Balıkesir, Elazığ, Isparta, Kastamonu, Mersin ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlükleri sorumluluk alanlarında, sabit ve geçici Mobil Kontrol Noktalarında eş zamanlı olarak önleme aramaları yapıldı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 14 İşletme Müdürlüğü tarafından Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinde de orman suçlarıyla mücadele kapsamında yol kontrol uygulamaları gerçekleştirildi.

Bölge Müdürü Hasan Keskin’in Çaycuma ve Devrek’te bizzat katıldığı uygulamalarda, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Deniz ile Orman Zararları ile Mücadele Şube Müdürü Bekir Değirmenci nezaretinde; İşletme Müdürleri, Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ile İl ve İlçe Jandarma Komutanlıkları ve Emniyet Müdürlükleri iş birliğinde 16 farklı kontrol noktasında denetimler yapıldı.

Yapılan yol kontrollerinde, orman depolarından çıkan ve orman-köy yollarından ana arterlere bağlanan güzergahlarda orman emvali taşıyan 126 aracın sevk pusulası, nakliye belgeleri, emval ve mesaha kontrolleri gerçekleştirildi. Ayrıca, şüpheli görülen diğer araçlarda da önleme aramaları yapılarak yasa dışı faaliyete geçit verilmedi. Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri, bu tür eş zamanlı denetimlerin ormanların korunması ve orman suçlarıyla mücadelenin etkinliğini artırmak amacıyla düzenli aralıklarla devam edeceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede hafif ticari arac sarampole devrildi 1 olu 2 yarali 5D1hhnj1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin