Reklam
Reklam

Kanun Dışı Girişimlere Karşı Eş Zamanlı Müdahale

es2 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
25 Nisan, 2025 10:39 tarihinde yayınlandı
0

Orman Genel Müdürlüğü’nün talimatları doğrultusunda, ormanların korunması, yasa dışı müdahalelerin önlenmesi ve doğal kaynakların gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarılması amacıyla  Amasya, Balıkesir, Elazığ, Isparta, Kastamonu, Mersin ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlükleri sorumluluk alanlarında, sabit ve geçici Mobil Kontrol Noktalarında eş zamanlı olarak önleme aramaları yapıldı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 14 İşletme Müdürlüğü tarafından Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinde de orman suçlarıyla mücadele kapsamında yol kontrol uygulamaları gerçekleştirildi.

Bölge Müdürü Hasan Keskin’in Çaycuma ve Devrek’te bizzat katıldığı uygulamalarda, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Deniz ile Orman Zararları ile Mücadele Şube Müdürü Bekir Değirmenci nezaretinde; İşletme Müdürleri, Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ile İl ve İlçe Jandarma Komutanlıkları ve Emniyet Müdürlükleri iş birliğinde 16 farklı kontrol noktasında denetimler yapıldı.

Yapılan yol kontrollerinde, orman depolarından çıkan ve orman-köy yollarından ana arterlere bağlanan güzergahlarda orman emvali taşıyan 126 aracın sevk pusulası, nakliye belgeleri, emval ve mesaha kontrolleri gerçekleştirildi. Ayrıca, şüpheli görülen diğer araçlarda da önleme aramaları yapılarak yasa dışı faaliyete geçit verilmedi. Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri, bu tür eş zamanlı denetimlerin ormanların korunması ve orman suçlarıyla mücadelenin etkinliğini artırmak amacıyla düzenli aralıklarla devam edeceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Çorum’da kazaya karışan sürücü aracını bırakıp kaçtı

corumda kazaya karisan surucu aracini birakip kacti Ia1FOKmg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da kırmızı ışıkta bekleyen araca arkadan çarpan sürücü, kazanın ardından otomobilini bırakıp kaçtı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Akşemseddin Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kırmızı ışıkta bekleyen 05 KG 119 plakalı otomobile, arkadan gelen 31 AIL 407 plakalı başka araç çarptı. Kazada otomobilde bulunan Y.E. ve H.S.K. yaralandı. Kazanın ardından sürücü, aracı olay yerinde bırakarak kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri, sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin