Reklam
Reklam

Yolu Kapatıp Cami Bahçesi Yaptılar

fefe 12
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
19 Kasım, 2025 14:17 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Merkez 100. Yıl Mahallesi’nde, bir kamu yolunun demir sürgülü kapı ile kapatılarak Muradiye Camii bahçesi olarak kullanılmaya başlandığı iddiası mahallede tartışmalara neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, söz konusu yolun özellikle motosikletlerin geçiş yaptığı  ve  Karabük Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin burada bulunması gerekçe gösterilerek kapatıldığı ileri sürüldü. Yolun kapatılmasıyla birlikte kamusal kullanımın engellendiğini belirten bazı vatandaşlar, uygulamanın hukuka aykırı olduğunu savunarak duruma tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinin, yolun kapatılmasıyla ilgili olarak  belediye ve zabıta ekiplerine de bilgi verdiği, konuya ilişkin inceleme talep ettiği öğrenildi. Vatandaşlar, bir kamu yolunun idari bir karar olmaksızın kapatılmasının  kamu hakkının ihlali  olduğunu vurguluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin