blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Aralık, 2024 04:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kahverengi kokarca ile mücadelede yeni kararlar

Samsun Valiliği’nde yapılan toplantıda, tarım alanlarında büyük zararlara yol açan kahverengi kokarca ile mücadelede yeni kararlar alındı. Toplantıda, kokarca popülasyonunun kontrol altına alınması ve zararın en aza indirilmesi için çeşitli stratejiler belirlendi.
Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın başkanlığında, ilçe kaymakamları ve ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla “Kahverengi Kokarca Değerlendirme Toplantısı” yapıldı. Toplantıda, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam tarafından Kahverengi Kokarcayla Mücadele Eylem Planı kapsamında il genelinde yürütülen kışlak(mekanik/biyosidal), biyoteknik, kimyasal ve biyolojik mücadele çalışmaları, önümüzdeki dönemle ilgili öngörüler, etkin/başarılı bir mücadele için yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Alınan kararlar
Kahverengi kokarcayla etkin ve başarılı bir mücadele için Kahverengi Kokarca Eylem Planı çerçevesinde tarım ve tarım dışı alanlarda mücadelenin bütünlük içerisinde yürütülmesine, kamu ve özel sektörün birlikte mücadelesinin önemine, kışlak ve saha mücadelesi için tüm alet, ekipman ile araçların kullanılmasına, mücadele dönemlerinin tüm halka duyurulması ve sürekli basın yayın organlarında yer almasının sağlanmasına, kamuoyunun mücadele hakkında düzenli bilgilendirilmesine, ilde tüm paydaşların seferberlik ruhu içerisinde mücadeleye katılmalarına, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde ilçelerde yapılacak mücadele çalışmalarının kaymakamlıklarca koordine edilmesine, yapılan çalışmaların takibinin yapılmasına, il/ilçelerde yapılacak çalışmalara tüm paydaşların katılım sağlanması ve destek vermesinin önemine vurgu yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
10 Ocak, 2026 17:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Cem Şahin’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Basın mensuplarının kamuoyunun doğru ve hızlı bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstlendiğini belirten Şahin, gazetecilerin fedakârca yürüttükleri çalışmaların demokrasinin sağlıklı işlemesi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

AK Parti Hükûmetleri olarak basın özgürlüğünün güçlendirilmesi ve iletişim altyapısının geliştirilmesi noktasında önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Cem Şahin, bu alandaki çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Basın, demokrasinin olmazsa olmaz unsurlarından biridir.” sözünü hatırlatan Şahin, bu anlayışla basın camiasının her zaman yanında olduklarını belirtti.

Cem Şahin, mesajının sonunda başta Karabük’te görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin