Reklam
Reklam

Kahramankazan’da gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Ekim, 2023 21:05 tarihinde yayınlandı
0

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde yapılan deprem tahliye tatbikatında temsili olarak yaralanan 2 öğrenci, Kahramankazan Belediyesi Arama Kurtarma Birliği’nin çalışması sonucu kurtarıldı.

 

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde deprem tatbikatı yapıldı. Fatih Ortaokulu’nda yapılan tatbikatta öğrencilerin sınıflardan tahliyesi ve temsili olarak içerde mahsur kalan iki öğrencinin kurtarılması canlandırıldı.

 

13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü çerçevesinde Kahramankazan Belediyesi Arama Kurtarma Birliği ve AFAD işbirliğiyle yapılan tatbikata okul öğretmen ve idareciler ile 800 öğrenci ve 9 Arama Kurtarma görevlisi katıldı. Fatih Ortaokulu’nda yapılan tatbikat gereği deprem sonrası öğrencilerin sınıflardan tahliyesi ve sınıfta mahsur kalan iki öğrencinin güvenli şekilde kurtarılması canlandırıldı. Gerçeği aratmayan tatbikatta arkadaşlarının kurtarılma anını heyecanla bekleyen öğrenciler sedyelerle dışarı çıkarılan arkadaşlarını alkışlarla karşıladı. Yapılan deprem bilgilendirmesinin ardından öğrenciler İHA mikrofonlarına neler öğrendiklerine söyledi.

 

Tatbikata Kahramanmaraş’ta ailesiyle depreme evlerinde yakalanan ve komşularının yardımıyla dışarı çıkarılan 5’inci sınıf öğrencisi Azra Doğan’da katıldı. Depremi yaşamış biri olarak tatbikatların önemini ve depremden nasıl kurtulduklarını anlattı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kastamonu’da kaçakçılık operasyonu

kastamonuda kacakcilik operasyonu IXWfkATh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonunda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, şarj aleti ve parfüm ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, il merkezinde bulunan 2 iş yerinde arama yapıldı. Aramalarda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 8 adet gümrük kaçağı şarj aleti ile 30 adet gümrük kaçağı parfüm ele geçirilirken, olayla ilgili 3 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin