Kadınların yöresel tarhana mesaisi başladı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Temmuz, 2023 13:11 tarihinde yayınlandı
0
0

Kadınların yöresel tarhana mesaisi başladı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kadınlar tarafından imece usulü tarhana yapımına başlandı.
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kadınların tarhana mesaisi başladı. Kadınlar tarafından imece usulüyle yapılan tarhanalar kış mevsimi boyunca damakları tatlandırıyor. Yoğurdukları tarhanaları balkon, tarla veya yol kenarlarına sererek kurutan kadınlar yoğun mesai harcıyor.
Tarhana yapımının zor bir iş olduğunu Zehra Konyalıoğlu isimli vatandaş, “Şimdi zorluğunu çekiyoruz ama yaptığımız tarhanaları ve kestiğimiz makarnaları kışın gönül rahatlığı ile tüketebiliyoruz. Komşularımızla imece usulüyle tarhanamızı yapıyoruz. İlçemizde tarhana yapamayan sevdiklerimize de hediye ediyoruz. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıyor ve ince ince doğruyoruz” dedi.
Tarhananın yapım sürecini anlatan Konyalıoğlu, “Maydanozu, dereotunu ince ince doğrayıp domatesleri küp şeklinde doğruyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp çok az zeytinyağı ile kavurarak üzerine biberleri ilave ediyor ve kavurmaya devam ediyoruz. Sonra domatesleri, salçayı ilave edip hiç suyu kalmayacak şekilde kavurup, soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra maydanozu, dereotunu, tuzu, naneyi ilave edip karıştırıyoruz. Ardından yoğurdumuzu da ekleyip azar azar un ilave ederek, kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Üzerini kapatıp mayalanması için 1-2 gün bekletiyoruz. Sonra hamuru parçalara ayırıyoruz. Böldüğümüz hamuru fazla güneş görmeden kurutup, elekten geçiriyoruz. En son da güneşte bekleterek kurutuyoruz” diye konuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
bayramda toplu tasimalar ucretsiz hizmet verecek MX5uU8li
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bayramda toplu taşımalar ücretsiz hizmet verecek

Karabük Belediyesi, Ramazan Bayramı boyunca vatandaşların şehir içi toplu taşıma hizmetlerini ücretsiz bir şekilde kullanabileceklerini duyurdu.

Belediye bünyesinde hizmet veren otobüsler, bayramın üç günü boyunca vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak kullanılabilecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, uygulamayla ilgili değerlendirmesinde, “Bayramlar, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı zamanlardır. Hemşehrilerimizin bayramda sevdiklerine daha kolay ulaşabilmesi için toplu taşıma araçlarımızı ücretsiz hale getirdik. Karabük’te bayramın huzur ve kardeşlik içinde geçmesi en büyük arzumuz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin