Kadınların yöresel tarhana mesaisi başladı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Temmuz, 2023 13:11 tarihinde yayınlandı
0
0

Kadınların yöresel tarhana mesaisi başladı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kadınlar tarafından imece usulü tarhana yapımına başlandı.
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kadınların tarhana mesaisi başladı. Kadınlar tarafından imece usulüyle yapılan tarhanalar kış mevsimi boyunca damakları tatlandırıyor. Yoğurdukları tarhanaları balkon, tarla veya yol kenarlarına sererek kurutan kadınlar yoğun mesai harcıyor.
Tarhana yapımının zor bir iş olduğunu Zehra Konyalıoğlu isimli vatandaş, “Şimdi zorluğunu çekiyoruz ama yaptığımız tarhanaları ve kestiğimiz makarnaları kışın gönül rahatlığı ile tüketebiliyoruz. Komşularımızla imece usulüyle tarhanamızı yapıyoruz. İlçemizde tarhana yapamayan sevdiklerimize de hediye ediyoruz. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıyor ve ince ince doğruyoruz” dedi.
Tarhananın yapım sürecini anlatan Konyalıoğlu, “Maydanozu, dereotunu ince ince doğrayıp domatesleri küp şeklinde doğruyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp çok az zeytinyağı ile kavurarak üzerine biberleri ilave ediyor ve kavurmaya devam ediyoruz. Sonra domatesleri, salçayı ilave edip hiç suyu kalmayacak şekilde kavurup, soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra maydanozu, dereotunu, tuzu, naneyi ilave edip karıştırıyoruz. Ardından yoğurdumuzu da ekleyip azar azar un ilave ederek, kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Üzerini kapatıp mayalanması için 1-2 gün bekletiyoruz. Sonra hamuru parçalara ayırıyoruz. Böldüğümüz hamuru fazla güneş görmeden kurutup, elekten geçiriyoruz. En son da güneşte bekleterek kurutuyoruz” diye konuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tff 3 lig karabuk idman yurdu 3 artvin hopaspor 1 bBq3Lu2w
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 3 – Artvin Hopaspor: 1

TFF 3. Lig 3. Grup 27. haftasında Karabük İdman Yurdu, evinde karşılaştığı Artvin Hopaspor’u 3-1 mağlup etti.

Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu

Hakemler: Kadir Demir, Ahmet Fındık, Şükrü Çavcı

Karabük İdman Yurdu: Haktan Şentürk, Mustafa Can Birol, Aslan Gök, Osman Boz (Caner Can Kaya dk. 90+4), Muhammed Semih Kocatürk, Mertcan Koç, Mustafa Yorulmaz, Seyit Ali Kahya (Mustafa Arda Akkaş dk. 74), Kaan Erdoğan (Mertcan Koç dk. 90+4), Barış Sungur (Mehmet Durgut dk. 74), Berkcan Cengiz (Ahmet Sezer dk. 86)

Artvin Hopaspor: Erdem Çakaltarla, Emre Erdem, Ercan Şirin, Eren Tunalı (Yunus Özdoğan dk. 82), Gürkan Furtun, Eren Paşahan (Bilal Musa Şentürk dk. 71), Selim Kayacı (Ömercan Öndaş dk. 82), Ender Aygören (Ensar Duman dk. 71), Alperen Gündoğdu (Metin Emre Karaal dk. 56), Metincan Cici, Gökberk Efe

Goller: Barış Sungur (dk. 29), Kaan Erdoğan (dk. 61 ve 90+3) (Karabük İdman Yurdu), Göksu Mutlu (dk. 1 k.k.) (Artvin Hopaspor)

Sarı kartlar: Mehmet Durgut (Karabük İdman Yurdu), Eren Tunalı, Selim Kayacı, Emre Erdem, Ercan Şirin (Artvin Hopaspor)

Bizi sosyal medyadan takip edin