Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Temmuz, 2023 13:11 tarihinde yayınlandı
0

Kadınların yöresel tarhana mesaisi başladı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kadınlar tarafından imece usulü tarhana yapımına başlandı.
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kadınların tarhana mesaisi başladı. Kadınlar tarafından imece usulüyle yapılan tarhanalar kış mevsimi boyunca damakları tatlandırıyor. Yoğurdukları tarhanaları balkon, tarla veya yol kenarlarına sererek kurutan kadınlar yoğun mesai harcıyor.
Tarhana yapımının zor bir iş olduğunu Zehra Konyalıoğlu isimli vatandaş, “Şimdi zorluğunu çekiyoruz ama yaptığımız tarhanaları ve kestiğimiz makarnaları kışın gönül rahatlığı ile tüketebiliyoruz. Komşularımızla imece usulüyle tarhanamızı yapıyoruz. İlçemizde tarhana yapamayan sevdiklerimize de hediye ediyoruz. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıyor ve ince ince doğruyoruz” dedi.
Tarhananın yapım sürecini anlatan Konyalıoğlu, “Maydanozu, dereotunu ince ince doğrayıp domatesleri küp şeklinde doğruyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp çok az zeytinyağı ile kavurarak üzerine biberleri ilave ediyor ve kavurmaya devam ediyoruz. Sonra domatesleri, salçayı ilave edip hiç suyu kalmayacak şekilde kavurup, soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra maydanozu, dereotunu, tuzu, naneyi ilave edip karıştırıyoruz. Ardından yoğurdumuzu da ekleyip azar azar un ilave ederek, kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Üzerini kapatıp mayalanması için 1-2 gün bekletiyoruz. Sonra hamuru parçalara ayırıyoruz. Böldüğümüz hamuru fazla güneş görmeden kurutup, elekten geçiriyoruz. En son da güneşte bekleterek kurutuyoruz” diye konuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Mayıs, 2026 10:29 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Yenişehir merdivenleri bakıma alındı

Gazetemizde daha önce yer alan “Yenişehir Merdivenleri Bakımsızlıktan Kullanılamaz Halde” haberinin ardından Karabük Belediyesi harekete geçti. Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri de dikkate alan belediye ekipleri, bölgede kapsamlı bir onarım çalışması başlattı.

Uzun süredir bakımsızlık nedeniyle kırık basamaklarla dikkat çeken Yenişehir Merdivenleri, artık güvenli bir şekilde kullanılamaz durumdaydı. Konuyla ilgili gazetemizde yayımlanan haberin ardından Karabük Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Halkımızın güvenliğini ön planda tutuyoruz. Yenişehir Merdivenleri’nde başlattığımız onarım çalışmaları kapsamında basamaklar yenilenecek ve çevre düzenlemesi yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Yenişehir bölgesinde yaya ulaşımının çok daha güvenli ve konforlu hale gelmesi bekleniyor. Mahalle sakinleri ise duyarlılıklarından dolayı belediyeye teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin