Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Kasım, 2016 07:34 tarihinde yayınlandı
0

Kadına değil şiddete el kaldırdılar

ÇANKIRI Belediyesi Sabiha Anne Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi çalışanları ve kursiyerler Kadına Şiddete hayır demek için bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boz’un da katıldığı etkinlikte eğitim ve kültür merkezi çalışanları ülkemizde son zamanlarda artış gösteren kadına şiddet uygulamalarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla basın açıklaması yaptılar. 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Dayanışma gününde “Kadına değil şiddete el kaldır” sloganı ile bir araya gelen Çankırılı kadınlar kadına karşı şiddetin ortadan kalkması dileğinde bulundular.

Bizi sosyal medyadan takip edin
86b60eba 2ef5 4abb 91d1 d68cd90ed3c9
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
07 Mayıs, 2026 11:21 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’den TTK işçi alımlarına kontenjan çağrısı

Yenice Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sedat Çakıl, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından yapılması planlanan işçi alımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çakıl, Yenice ilçesinin alım listesinde yer almadığı yönündeki iddiaların kendilerini üzdüğünü ifade etti.

Çakıl, yaptığı açıklamada, Yenice’nin uzun yıllardır maden sektörüne emek veren bir ilçe olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

“Yenice Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı ile Yenice Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak, Zonguldak TTK ve bünyesinde yapılacağı ifade edilen işçi alımlarını yakından takip etmekteyiz. Ancak edinmiş olduğumuz bilgiler doğrultusunda, Karabük’ün Yenice ilçesinden herhangi bir alım yapılmayacağı yönündeki duyumlar bizleri derinden üzmüştür.”

Yenice’nin maden geçmişine dikkat çeken Çakıl, ilçede yetişmiş çok sayıda maden emekçisinin bulunduğunu belirterek, “Zonguldak ve çevresindeki maden ocaklarında görev yapmış sayısız hemşerimiz, bu mesleğin zorluklarını omuzlamış ve önemli tecrübeler kazanmıştır” dedi.

İşsizliğe de dikkat çeken Çakıl, yapılacak alımların bölge gençleri için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, “İşsizlikle mücadele eden gençlerimiz ve bu mesleği icra etmeye hazır tecrübeli vatandaşlarımız için bu alımlar büyük bir umut kaynağıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin