blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ocak, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kadın hırsızlar kucaklarında çocuklarıyla cezaevine gönderildiler

Samsun’da girdikleri konuttan yaklaşık 80 bin liralık altın ve para çalan 2 bayan hırsız, polisin takibi sonucu yakalandı. Tutuklanan hırsızlar kucaklarında çocuklarıyla cezaevine gönderildiler.
Edinilen bilgiye nazaran, Samsun’un Atakum ilçesinde kilitlenmeden çekilen konutun kapısını aparat ile açıp içeri giren hırsızlar yaklaşık 80 bin lira pahasında ziynet eşyası ve para çaldılar. Olay polise haber verildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Ofis Amirliği grupları yaptıkları takip ve çalışma sonucu hırsızlık olayını meskenlerden hırsızlık cürmünden çok sayıda cürüm kaydı bulunan B.V. ve M.Y.’nin gerçekleştirdiğini tespit etti. Hırsızlık Ofis Amirliği takımları tarafından gözaltına alınan B.V. ve M.Y. isimli bayanlar bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye tabir veren bayan hırsızlar tutuklandılar. B.V. ve M.Y. kucaklarında çocuklarıyla birlikte Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiler.
Kadın hırsızların hırsızlık yaparken çocuklarını yanlarına almadıklarını, adliyeye sevk edildiklerinde his sömürüsü yapıp tutuklanmamak için her seferinde çocuklarını yanlarında götürdükleri öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
23 Haziran, 2025 10:46 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

“Gıda İşletmeleri Karekod Uygulaması” hayata geçti

Tüketicilerin gıda ürünlerine olan güvenini artırmak ve denetim süreçlerini daha şeffaf hale getirmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından önemli bir dijital dönüşüm adımı atıldı. "Gıda İşletmeleri Karekod Uygulaması" tüm gıda işletmelerinde uygulanmaya başlandı.

Yeni uygulama ile birlikte, vatandaşlar satın aldıkları gıda ürünlerinin veya hizmet aldıkları işletmelerin denetim geçmişine ve güncel durumuna akıllı telefonları üzerinden ulaşabilecek. "TARIM CEBİMDE" mobil uygulaması üzerinden erişilebilecek sistem sayesinde, her işletmeye özel olarak oluşturulan karekodlar ile işletmenin denetim bilgileri kolaylıkla görüntülenebilecek.

Uygulama sayesinde, gıda işletmelerinin hangi denetimlerden geçtiği, tespit edilen eksikliklerin neler olduğu ve bu eksikliklerin giderilip giderilmediği gibi kritik bilgiler anında vatandaşlarla paylaşılacak. Bu da hem şeffaflığı artıracak hem de tüketicilerin bilinçli tercihler yapmasına katkı sağlayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, bu uygulamanın gıda güvenliği denetimlerini daha etkin ve verimli hale getirmesini beklediklerini belirtti. Aynı zamanda tüketicilerin sofralarına gelen ürünler hakkında daha fazla bilgi sahibi olması, kamuoyunda gıda güvenliğine olan güveni pekiştirecek.

"Gıda İşletmeleri Karekod Uygulaması", Türkiye genelinde tüm gıda işletmelerinde uygulanmaya başlanarak, gıda güvenliğinde yeni bir dönemin kapılarını araladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin