Jandarma kaçak silah ve tütün ürünleri ele geçirdi
Samsun’da jandarma grupları tarafından kaçak silah ve tütün eserleri ele geçirdi.
Edinilen bilgiye nazaran, Samsun’un Kavak ilçesinde jandarma grupları tarafından kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik yapılan araştırma sonucu F.A.(44) isimli şahsın bandrolsüz makaron bulundurduğu bilgisine ulaştı. Samsun Vilayet Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kavak İlçe Jandarma Komutanlığı takımlarınca şahsın işyerinde yapılan aramada 2 bin 800 kısım tütün basılmış bandrolsüz makaron, 800 kısım boş bandrolsüz makaron, 8 kilo kıyılmış tütün, 2 adet ruhsatsız tabanca, 283 adet tabanca fişeği, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 17 adet av tüfeği kartuşu ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Karabük’te ilaçlama çalışmaları aralıksız sürdürüyor
Karabük Belediyesi, halk sıhhatini korumak ve etraf hijyenini sağlamak hedefiyle kent genelinde yürüttüğü ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü takımları, kent genelinde sivrisinek ve karasinek larvaları ile öbür zararlılara karşı biyolojik kökenli eserlerle aktif bir gayret yürütüyor. Gruplar, sabahın erken saatlerinden itibaren cadde, sokak, durak ve toplu kullanım alanlarında sistemli ilaçlama faaliyetleri gerçekleştiriyor. Çalışmalar, kent merkezinden mahallelere kadar planlı biçimde sürdürülüyor.
Belediye yetkilileri, kullanılan larvasitlerin biyolojik kökenli olduğunu, etrafa ve insan sıhhatine ziyan vermeden tesirli bir uğraş sağlandığını belirtti. Ayrıyeten EW formülasyonlu ilaçların kokusuz, etraf ve kullanıcı dostu özellikleri sayesinde kent genelinde rahatsızlık oluşturmadan sonuç alındığı tabir edildi.
Yetkililer, ilaçlama çalışmalarının hava şartları ve mevsimsel riskler dikkate alınarak planlandığını, kent genelinde program dahilinde tertipli olarak sürdürüleceğini bildirdi.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise ilaçlama faaliyetlerinin sırf haşereyle gayret değil, tıpkı vakitte halk sıhhati siyasetlerinin bir modülü olduğunu vurguladı.
Çetinkaya, "Ekiplerimiz, bilimsel prosedürlerle ve planlı uygulamalarla kentin her noktasında vazife yapıyor. Biyolojik kökenli eserlerle doğayı koruyarak tesirli bir uğraş yürütüyoruz. Emelimiz hem çevreyi hem vatandaşlarımızın hayat kalitesini korumak. Karabük’te sağlıklı ve inançlı bir etraf için çalışmalarımız yıl boyunca devam edecek." dedi.