Reklam
Reklam
sq2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
18 Ocak, 2026 15:17 tarihinde yayınlandı
0

İzzettin Küçük Yeni Yol Partisi Genel Başkanı seçildi

Yeni Yol Partisi Yönetim Kurulu kararıyla İzzettin Küçük, 13 Ocak 2026 tarihi itibarıyla partinin Genel Başkanlığı görevini devraldı. Karar kamuoyuna duyurulurken, Küçük görevi Celal Mümtaz Akıncı’dan aldı.

Genel başkanlık görevini devralmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan İzzettin Küçük, bugüne kadar görevi “büyük bir vakar ve sorumlulukla” yürüten Celal Mümtaz Akıncı’ya teşekkür etti. Küçük, ayrıca bu göreve layık görülmesinde destekleri bulunan DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Genel Başkanlarına teşekkür ve şükranlarını sundu.

Yeni Yol Partisi’nde genel başkanlık değişimiyle birlikte partide yeni bir dönemin başladığı mesajı verilirken, Küçük’ün uzun yıllara dayanan devlet tecrübesi ve mülki idare geçmişi siyasi kulislerde dikkatle takip ediliyor.

TBMM’DE 20 MİLLETVEKİLİYLE TEMSİL EDİLİYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 20 milletvekiliyle parti grubu bulunan Yeni Yol Partisi’nde, İzzettin Küçük’ün genel başkanlığa seçilmesiyle birlikte partinin Meclis çalışmalarında ve siyasal alandaki etkinliğinin artması bekleniyor. Küçük’ün parti yönetiminde kurumsal ve devlet tecrübesini önceleyen bir yaklaşım benimseyeceği değerlendiriliyor.

İZZETTİN KÜÇÜK KİMDİR?

1964 yılında Gümüşhane’de doğan İzzettin Küçük, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Mülki idare amirliği mesleğine adım atan Küçük, Türkiye’nin farklı bölgelerinde kaymakamlık ve valilik görevlerinde bulundu.

Kaymakamlık Görevleri

Meslek hayatının ilk yıllarında Karabük’ün Yenice ve Safranbolu ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulunan Küçük, özellikle UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun tarihi dokusunun korunmasına yönelik çalışmalarıyla dikkat çekti.

Valilik Görevleri

  • Karabük Valisi (2010–2014): Sanayi ve turizmin birlikte gelişmesine yönelik projelere öncülük etti.
  • Şanlıurfa Valisi (2014–2016): Suriye iç savaşı sürecinde göç yönetimi, sınır güvenliği ve sosyal uyum konularında görev yaptı.
  • Bursa Valisi (2016–2018): 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Bursa Valisi olarak görev yaptı.

İzzettin Küçük’ün genel başkanlığa seçilmesiyle birlikte, Yeni Yol Partisi’nde devlet tecrübesini önceleyen yeni bir yönetim anlayışının öne çıkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
IMG 5234
İsmail AKCA Avatarı
İsmail AKCA
29 Mayıs, 2026 17:31 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

CHP’de MUTLU SON, AKAY’ı da HARCADILAR

Bayram denildiğinde ilk akla; birlik, beraberlik gelir.

Ama görünen o ki Karabük’teki CHP bayramlaşmasında ne bayram vardı ne de birlik-beraberlik havası…

CHP’de Bayramlaşma değil, Hesaplaşma vardı…

Günlerdir parti içinde kaynayan kazan, bayramın ikinci günü iyice taşmış oldu. Herkesin gözü bir kişiye çevrildi;

Karabük Milletvekili Cevdet Akay’a…

İşin garibi şu…
Ankara’da çıkıp ekonomi konuşurken, bütçe açığını anlatırken, hükümete yüklenirken alkışlanan Akay, iş parti içi meseleye gelince bir anda hedef tahtasına kondu. Dün omuz omuza yürüyenler bugün dönüp oklarını Akay’a çevirdi.

Karabük siyasetini bilen bilir…
Bu şehirde adamı önce sırtına vurup överler, sonra sessiz sessiz ayağının altındaki taşı çekiverirler…

Bayramlaşma programında yaşanan görüntü de tam olarak buydu.

Sanki önceden hazırlanmış bir senaryo vardı.
Bir taraf vitrine çıkarıldı, bir taraf ise eleştiri oklarının hedefinde kaldı.

Özgür Özel’in övgüler dizdiği Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ön plana çıkarılması tesadüf değildi. Verilen fotoğraf da verilen mesaj da çok açıktı. Parti içinde yeni bir denge kuruluyor, eski hesaplar yeniden açılıyor.

Hali hazırda; birkaç gün önce eski il başkanlarından Erdoğan Dinçel’in çıkıp milletvekilini hedef alan sözleri boşuna değildi. O açıklamalar bugün yaşananların adeta fragmanıymış.

Aslında Karabük CHP’de biz bu senaryoyu 2023 seçimleri öncesinde de seyrettik.

2023 seçimleri öncesinde kimlerin kimlere çelme taktığını, kimlerin birbirinin kuyusunu kazdığını herkes gördü. Şimdi aynı filmin yeni sahnesi oynanıyor.

Ama burada sorulması gereken esas soru şu:

Parti gerçekten iktidarla mı mücadele ediyor, yoksa kendi içinde birbirini mi yiyor?

Çünkü vatandaş pazardaki yangını konuşuyor, emekli geçim derdini konuşuyor, genç işsizliği konuşuyor…

CHP’de ise hâlâ koltuk hesabı, ekip kavgası, adam harcama operasyonu konuşuluyor.

CHP genel merkezinde bugün yaşanan Kılıçdaroğlu – Özel koltuk savaşının yansımasını Karabük CHP fırsat bildi, Cevdet AKAY’ın yukarıdan dayatma ile gönderildiği iddia edenler ve Milletvekilliğini hazmedemeyenler adam yeme operasyonuna başladı.

Başardı mı?

Kesinlikle başardı…

Bugün AKAY’ı HARCADILAR, şimdi sıradaki KİM?