Reklam
Reklam

İzinli Salep üreticilerine hasat denetimi

Izinli Salep ureticilerine hasat denetimi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Haziran, 2026 14:41 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde izinli salep üretimi yapan çiftçilere yönelik hasat kontrollerine başladı.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İsmail Özarslan ile teknik ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, salep üretim alanlarında yerinde incelemeler yapıldı. İlgili mevzuat hükümleri doğrultusunda yürütülen kontrollerde hasat işlemlerinin teknik esaslara uygunluğu, bitki sağlığı durumu ve üreticilerin izin belgelerinde yer alan şartlara uyumları titizlikle incelendi.

Sahada yapılan denetimlerde elde edilen bulgular tutanak altına alınırken, üretimin sürdürülebilirliği ve doğal kaynakların korunmasına yönelik uygulamalar da değerlendirildi.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, doğal zenginliklerin korunmasına katkı sağlayan ve kurallara uygun üretim gerçekleştiren tüm çiftçilere teşekkür ederek, üreticilere bereketli ve bol kazançlı bir hasat sezonu diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

458 Öğrenci teknoloji için yarıştı

458 Ogrenci teknoloji icin yaristi1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Haziran, 2026 15:39 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü YEĞİTEK Şubesi GençTek Koordinatörlüğü tarafından “Sanayiden Teknolojiye, Gelecek Karabük’te!” sloganıyla düzenlenen TEKNOKARABÜK Yarışması, Yenimahalle Spor Salonu’nda yoğun katılım ve büyük bir heyecanla gerçekleştirildi.

Bilim ve teknolojiyi merkeze alan organizasyona Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangı, kurum yöneticileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yarışmanın öğrencilerin bilimsel düşünme, üretme ve teknoloji geliştirme becerilerine önemli katkılar sunduğunu belirterek tüm katılımcılara başarı dileklerinde bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri yarışma alanlarını gezerek öğrencilerin hazırladığı projeleri inceledi. Hakemlerden çalışmalar hakkında bilgi alan protokol üyeleri, gençlerin ortaya koyduğu özgün tasarım ve projeleri ilgiyle takip etti.

Toplam 352 takım ve 458 öğrencinin katıldığı organizasyonda; Drone Yarışması, Temel Seviye Çizgi İzleyen Robot Yarışması, Hızlı Çizgi İzleyen Robot Yarışması, Mini Sumo Robot Yarışması, Labirent Ustası Yarışması, Tozkoparan Robot Yarışması, Robot Futbol Yarışması, Canva ile Karabük Temalı Afiş Tasarım Yarışması, Yapay Zeka Araçları ile Karabük Temalı Video Yarışması ve Karabük Temalı Serbest Proje Yarışması olmak üzere birçok kategoride yarışmalar düzenlendi.

Öğrencilerin bilgi ve becerilerini sergileme fırsatı bulduğu etkinlik, katılımcılardan da tam not aldı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Büyük bir coşku ve heyecan içerisinde tamamlanan TEKNOKARABÜK Yarışması, gençlerin teknolojiye olan ilgisini artıran, üretim odaklı düşünmelerini teşvik eden ve Karabük’ün eğitim vizyonuna katkı sunan önemli bir organizasyon olarak hafızalarda yer aldı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.