Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
07 Şubat, 2024 14:55 tarihinde yayınlandı
0

İYİ Parti Karabük’te Sessizliğe Büründü

İYİ Parti, Safranbolu’da Sanatçı Hakan Peker’i aday gösterirken, Karabük merkez ve diğer ilçelerde aday çıkartamamanın sıkıntısını yaşıyor. Safranbolu’dan aday gösterdiğe sanatçı Hakan Peker ise ortalarda görünmüyor.

31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerine iki aydan az  süre kala  Karabük’teki Siyasi Partilerin adayları sahaya inerek seçim çalışmalarının startını verirken,  İYİ Parti ise adeta sessizliğe büründü.  İYİ Parti,  Safranbolu  dışında  Merkez dahil, İlçelerde aday çıkartamadı.  İYİ Parti’nin aylar öncesinden Safranbolu’dan Belediye Başkan adayı gösterdiği sanatçı Hakan Peker ise ortalarda görünmezken, Peker’in  seçim çalışmalarına ne zaman başlayacağı merak ediliyor.

Karabük’te Teşkilatlanmaya başladığı andan itibaren parti içersinde  bir çok sıkıntı yaşayan ve bu sıkıntıları değişen İl Başkanlarına ve Teşkilat yapılanmasına rağmen bir türlü çözemeyen İYİ Parti, ülke genelinde olduğu gibi Karabük’te de kan kaybetmeye devam ediyor.

Aday dahi  çıkartamayan İYİ Parti’nin Karabük’te seçime girmeyeceği ve başka bir partiyi destekleyeceği bile konuşulmaya başlanırken, Parti İl Başkanlığından Merkez İlçe ve İlçe adaylarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamasının da  kamuoyunda konuşulanları doğrular nitelikte olduğu ifade ediliyor.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Seçim İttifakına kapıları kapatmasından sonraki süreçte yaşanan gelişmeler partinin oy kaybına uğrayacağı endişelerini de beraberinde getirirken, Karabük’te bunun için Belediye Başkan aday adaylığına başvuruda bulunan olmadığı ve bu nedenle de partinin aday çıkarmakta zorluk yaşadığı da belirtiliyor.

Öte yandan Belediye Başkan Adaylarını açıklayamayan İYİ Parti’de haliyle Belediye Meclisi adayları da olamayacak. Ayrıca,  İYİ Parti’ye İl Genel Meclisi aday adaylığı noktasında herhangi bir müracaatın olup olmadığı da bilinmiyor.

Diğer yandan İYİ Parti’de yaşanan bu sıkıntılı duruma bir çok partilinin tepki gösterdiği belirtilirken, ilerleyen günlerde istifaların yaşanabileceği konuşuluyor. Bilindiği gibi İYİ Parti’den istifa eden bazı partililer MHP  saflarına katılmıştı.

Bu arada İYİ Parti İl Başkanı Recep Yılmaz ise yaşanan gelişmelerle ilgili  herhangi bir açıklama yapmazken, Başkan Yılmaz’ın da bu durumdan rahatsız olduğu konuşuluyor.  (Ramazan Öztürk)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
ozgur ozel ne bolunmenin ne kavganin pesindeyiz exTV6Njw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Özgür Özel: “Ne bölünmenin, ne kavganın peşindeyiz”

CHP’li Özgür Özel, “Ayrılık, gayrılık içinde değiliz. Asla ne bölünmenin, ne kavganın peşindeyiz. Bencilliğin, koltuk hevesinin peşinde değil hepimizin özlediği iktidarın peşindeyiz” dedi.

Amasya’da partilileriyle buluşan Özel, kalabalığa seslenerek, “Gerekirse baş vereceğim. Ama boyun eğmeyeceğim. Şunu bilin. Sizin bir kez daha bir seçim akşamında bir kez daha kahrolmanıza, üzülmenize, ağlamanıza izin vermeyeceğim. Bunun için ne gerekiyorsa onu yapacağım. Ne bedel ödenecekse, ne mücadele verilecekse bunların hepsini göze aldım” diye konuştu.

Özel, “Ayrılık, gayrılık içinde değiliz. Asla ne bölünmenin, ne kavganın peşindeyiz. Ama bencilliğin, koltuk hevesinin peşinde değil, hepimizin özlediği iktidarın peşindeyiz. Ekrem başkanda bizimdir. Mansur başkan da bizim” şeklinde konuştu.

Künç köprü yakınlarında çok sayıda partilinin katıldığı buluşmada parti yöneticileri de yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin