karabuk
İmsak 05:42
Güneş 07:06
Öğle 13:05
İkindi 16:18
Akşam 18:54
Yatsı 20:14
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
09 Haziran, 2023 14:27 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

İşte Fenerbahçe’nin sezon istatistikleri!

Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 sezonunu 80 puanla ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, rakip filelere 87 gol attı. Sezon içerisinde 11 maçlık deplasmanda yenilmezlik serisi de yakalayan sarı-lacivertliler, Galatasaray ve Beşiktaş ile oynadığı maçlarda ise galibiyet alamadı.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon golcü takım özelliği ile farklı bir kimliğe bürünen Fenerbahçe, derbilerde aldığı yenilgilerle ise şampiyonluğu kaptırdı. Deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK takımlarından ligin ikinci yarısında hükmen (3-0) galip ayrılan Kanarya, 36 maçta 25 galibiyet, 5 beraberlik, 6 mağlubiyet elde ederek sezonu 80 puanla ikinci sırada tamamladı. Rakip filelere 87 gol sığdıran Fenerbahçe, kalesinde ise 42 gol gördü. İç sahada 41 puan toplayan sarı-lacivertliler, deplasmanda 39 puan elde etti. Jesus'un takımı, 17 ile 35. haftalar arasında dış sahada 9 galibiyet, 2 beraberlik alarak deplasmanda 11 maçlık yenilmezlik serisi yaşadı. Gol kralı Valencia Fenerbahçe'nin Ekvadorlu forveti Enner Valencia bu sezon attığı gollerle dikkatleri üzerine çekti. Sezonun ilk 3 maçında ikişer gol bularak iyi bir ivme yakalayan Valencia, 1 kez hat-trick yaparken, 1 maçta da ağları 4 kez sarstı. 31 Süper Lig maçında 29 gole imza atarak gol kralı olan Valencia, 12 yıl sonra sarı-lacivertli formayla gol krallığı yaşayan isim oldu. Takımın bir diğer forveti Michy Batshuayi, 12 golle takımın en golcü ikinci ismi olurken, Joshua King, İrfan Can Kahveci, Arda Güler, Joao Pedro ve Diego Rossi 4'er golle sarı-lacivertlilere gol katkısında bulundu. Miguel Crespo, Ferdi Kadıoğlu ve Miha Zajc da ligde 3'er gole imza attı. En çok görev alanlar Rossi, Ferdi ve Szalai Fenerbahçe'nin Uruguaylı futbolcusu Diego Rossi, 33 lig maçında görev yaptı. Jorge Jesus'un en çok forma verdiği diğer isimler Attila Szalai ve Ferdi Kadıoğlu olurken, iki futbolcu 32 lig maçında sahada yer aldı. Orta sahanın değişmez isimlerinden Willian Arao ve takımın forveti Enner Valencia ise 31 maçta yeşil çime ayak bastı. blank 29 farklı oyuncu forma giydi Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, bu sezon ligde 18'i yabancı 11'i yerli toplam 29 oyuncuya forma şansı verdi. Takımın en deneyimlisi 33 yaşındaki Enner Valencia olurken, 18 yaşındaki Arda Güler, süre alan en genç futbolcuydu. Arda, oynadığı 20 karşılaşmada 4 gol, 4 asiste imza attı. blank 6 futbolcu kırmızı kart gördü Fenerbahçeli futbolcular bu sezon gördüğü kırmızı kartlarla da sezona damga vurdu. Sarı-lacivertlilerde 2'si İrfan Can Kahveci'ye olmak üzere 6 oyuncu kırmızı kart gördü. Enner Valencia (Konyaspor), Michy Batshuayi (Sivasspor), Joao Pedro (Giresunspor), Miguel Crespo (Trabzonspor), İrfan Can Kahveci (Galatasaray ve Sivasspor) ve Luan Peres (Galatasaray) hakemler tarafından oyundan ihraç edilen futbolcular oldu. blank Derbi galibiyeti alamadı Sarı-lacivertliler, bu sezon ezeli rakipleriyle oynadığı maçlarda istediği sonuçları alamadı. Galatasaray'a iki maçta da 3-0'lık skorlarla mağlup olan Kanarya, Beşiktaş ile deplasmanda golsüz berabere kalırken, sahasında 4-2 kaybetti. Fenerbahçe, böylelikle tarihinin en kötü derbi performanslarına imza attı. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
ugur ucar bizim icin kazanarak devam etmek onemli dgkmagwE
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Uğur Uçar: “Bizim için kazanarak devam etmek önemli”

Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Hatayspor maçının ardından, "İkinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriyle beraber takım reaksiyon gösterdi ve 3 puana uzandı. Bizim için kazanarak devam etmek önemli" dedi.
Trendyol 1. Lig’in 29. haftasında Çorum FK, evinde konuk ettiği Hatayspor’u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, "Boşa geçen 45 dakika, çok kötü bir ilk yarı, benim kabul etmeyeceğim bir oyun sahada vardı. Ama ikinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriyle beraber takım reaksiyon gösterdi ve 3 puana uzandı. Bizim için kazanarak devam etmek önemli. Önümüzdeki Bolu maçına bakacağız" diye konuştu.
Takım kadrosu ile ilgili de değerlendirme yapan Uğur Uçar, "Geçen haftaya göre değişiklikler yaptık. Ama istediğimiz performansı alamadık. Bu inişler, çıkışlar olabilir. Ama oynayan, oynamayan herkes birlikte hareket etmek zorunda. Çünkü hedefimiz aynı, bu hedef doğrultusunda aile ortamını sağlamak için herkesin birbirine destek olması gerekiyor. Oynamayan oyuncular için bir uygunsuzluk yok. Onlarla da konuşuyoruz. Şans vermek isterim ama oyuncu değişikliklerini maçın gidişatına göre yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin