İŞKURKAMPÜS Karabük Üniversitesi yerleşkesinde faaliyete, kaldığı yerden devam ediyor..
Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi sonrası kapatılan İŞKURKAMPÜS faaliyetlerine yeniden başlandı.
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Şube Müdürleri ve İş ve Meslek Danışmanları katılımıyla, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 1.katta faaliyetlerini yürütecek olan birim, şimdilik haftada 2 gün üniversite öğrencilerine hizmet edecek.
İŞKURKAMPÜS, kurum faaliyetleri, mesleki eğitim, iş arama süreçlerine destek, Kariyer Planlamaları gibi birçok konuda danışmanlık hizmetlerini yürütecek.
Pandemi nedeniyle ara verilen faaliyeti yeniden başlattıklarını söyleyen Çalışma ve İş Kurumu ( İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Çalış, hizmetin öğrencilerin ayaklarına getirildiğini, İŞKUR noktasını ve Kurumu takip etmeleri çağrısında bulunarak yeni akademik yılın Öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu.
Psikolog İrem Durna, lohusalık sendromunun korkulacak bir durum olmadığını, anlayış ve dayanakla çarçabuk üstesinden gelinebileceğini söyledi.
Uzmanlar, doğumu bir bayanın hayatında hem fizikî hem de duygusal olarak derin değişimlere yol açan bir tecrübe olarak tanımlıyor. Lakin bu büyük dönüşüm süreci her vakit memnunluk tabloları ile uyuşmuyor. Doğum sonrası periyotta birtakım bayanlar lohusalık sendromu diye bilinen, duygusal olarak kuvvetli bir süreçle karşılaşabiliyor. Medicana International Samsun Hastanesi Psikoloğu İrem Durna, lohusalık sendromu ile başa çıkmanın yollarını aktardı.
Lohusalık sendromunun belirtilerinden bahseden Psikolog İrem Durna, "Lohusalık sendromunun en değerli belirtileri; çok duygusal reaksiyonlar, güç kaybı ve halsizlik, konsantrasyon zorluğu, diğerlerinden uzaklaşma, değersizlik yahut suçluluk hissi, keyif alamama (anhedoni), kendi hislerini tanımlayamama, baş ağrısı, mide rahatsızlıkları, süratli kalp atışı üzere gerilim kaynaklı fizikî şikayetler. korku bozukluğu ve obsesif niyetlerdir. Bu belirtiler, annenin günlük hayatını olumsuz etkileyebileceği üzere, bebekle sağlıklı bir bağ kurmasını da zorlaştırabilir" dedi.
"Lohusalık sendromunun üstesinden gelmek mümkün"
Sendromun tahlili hakkında da bilgi veren İrem Durna, "Lohusalık sendromunun en değerli özelliklerinden biri, profesyonel takviyeyle büsbütün çözülebilir olmasıdır. Psikoterapi, annenin hislerini anlamasına ve bunlarla başa çıkmasına yardımcı olabilir. Bilhassa bilişsel davranışçı terapi (BDT) üzere usuller, annenin olumsuz fikirlerle baş etmesine yardımcı olur. Lohusalık sendromu, korkulacak bir durum değildir; bilakis, anlayış ve takviyeyle çarçabuk üstesinden gelinebilir. Bu periyotta annenin kendisine şunu hatırlatması kıymetlidir; ‘mükemmel olmak zorunda değilim, elimden gelenin en düzgününü yapıyorum.’ Unutmayın, yalnız değilsiniz. Lohusalık sendromuyla baş etmek, hem ferdî hem toplumsal bir farkındalık sorunudur. Annelerin bu süreci paylaşması, sadece kendilerini değil, tıpkı vakitte öteki anneleri de güçlendirecek bir adımdır" diye konuştu.