Ramazan Öztürk tarafından
26 Haziran, 2021 07:51 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:58
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İşitme Engelliler Süper Ligi şampiyonu Karşıyaka oldu

Karabük’te düzenlenen 2020-2021 Sezonu İşitme Engelliler Futbol Süper Ligi’nde Karşıyaka İESK şampiyon oldu. Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Karabük'te düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Süper Lig finaline adını yazdıran İzmir ekiplerinden Karşıyaka İESK ve Bornova SSK takımları Dr. Necmettin Şeyhoğlu stadında karşı karşıya geldi. Normal süresi golsüz sona eren müsabakada 111. dakikada Karşıyaka İESK bulduğu golle rakibini 1-0 mağlup ederek İşitme Engelliler Türkiye Süper Ligi şampiyonu oldu. Bornova SSK ise ligi 2. tamamladı. Karşılaşma sonunda sporculara madalya ve şampiyonluk kupasını  Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) Başkanı Yakup Ümit Kihtir, TİESF Asbaşkanı Serhat Öztürk, TİESF Futbol Milli Takımlar Teknik Direktörü Ramazan Karacif ile  Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven verdi. Tören sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Karşıyaka İESK Teknik Direktörü İbrahim Günal, şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Turnuva kısa ve 10 günlüktü ama bizim için çok uzun maratondu. Pandemiden dolayı bütün oyuncular çok dinlenmişti. Arka arkaya maçlar oynadık. Bunun sakatlıkların olacağını ve maratonun uzun olacağını biliyorduk. Şampiyonluğa uzandığımız için mutluyuz" dedi. Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) Başkanı Yakup Ümit Kihtir ise, "Bu sezon programımızı farklı yaptık. 2021 -2022 sezonu başlamadan Valeybol ve Basketbol final maçlarını da Karabük’te yaptık. 10’ar gün boyunca zorlu mücadeleler geçirdiler. Hepsi milli takımı hazırlamak içindi. Bugünde futbol süper ligini yaptık ve sürpriz bir şekilde Karşıyaka takımı şampiyon oldu. İyi mücadele ettiler. Kazanan da kaybeden de centilmence mücadele ettikleri için tebrik ediyorum" açıklamasını yaptı. Kihtir ayrıca, 26 gün sonra Tokyo olimpiyatlarında kalben sporcularının yanlarında olduklarını ve oradan sporcuların başarılarla döneceklerine inandıklarını da sözlerine ekledi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Şubat, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da sağanak yağış etkili oluyor

Bolu’da akşam saatlerinde sağanak yağış başladı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, bina saçaklarının altına girerek yağmurdan korunmaya çalıştı.
Kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Aniden bastıran yağışa dışarıda hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, bina saçaklarının altına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, ana arterlerde trafik yoğunluğu meydana geldi. Sürücüler, görüş mesafesinin düşmesi ve yollarda biriken su nedeniyle trafikte kontrollü seyretti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, yağmurun yarına kadar süreceği belirtilirken, vatandaşların ani hava değişimlerine karşı dikkatli olmaları istendi. Yetkililer ayrıca, oluşabilecek sel ve taşkınlara karşı sürücülerin daha tedbirli davranmaları gerektiğini hatırlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin