blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ağustos, 2024 13:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

İşçi bu kez patronunun yanında yer alarak sendikaya karşı eylem yaptı

Karabük'te bir tekstil firmasında örgütlenmeye çalışan Öz İplik İş Sendikası'nın günlerce müzikli eylemi ile sendikalaşma çalışmasına işçilerde müdahil olarak önce sendikacıları kovdu, ardından iş çıkışı hazırladıkları dövizlerle eylem yaparak patronlarından yana tavır aldılar. Öz İplik İş Sendikası, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan KARGİSAN Tekstil Fabrikası'nda örgütlenmek amacıyla günlerdir fabrikanın karşısında müzikli eylemleri karşısında işçilerde durumdan rahatsız olunca firma yetkilileri de kurdukları ses sistemi ile 'Erik Dalı' ve ‘Mehter Marşı' çalarak karşılık veriyordu. 300'e yakın işçinin çalıştığı tekstil fabrikasında yaklaşık 1 aydır süren Öz İplik İş Sendikasının uygulamaları ve eylemlerinden rahatsız olan işçiler, sabah fabrika önüne gelen sendikacılara üye olmak istemediklerini ve fabrikalarına sahip çıkacaklarını söyleyerek sendikacıları bölgeden kovdu. Jandarma'nın muhtemel bir olaylara karşı bölgede güvenlik önlemi alırken, işçiler bu kez iş çıkışı eylem yaptı. Mesai bitimi ile birlikte ellerinde yazılı ‘Ekmeğimizin peşindeyiz, sizinle paylaşmayız', ‘Bu işyerinde sendikaya hayır', ‘Emekçiler Fabrikanın bekçileri' gibi dövizler açarak patronlarının yanında olduklarını ve sendika istemediklerini ifade ettiler. Dakikalarca slogan ve ellerindeki dövizlerle eylemlerini sürdüren işçilere fabrika sahibi Halil Şahin'de alkışla destek verdi. “Bizi rahatsız ve huzursuz ettiler” 26 yıldır fabrika çalışanı olan ve işçiler adına açıklama yapan Murat Yazımcı, yaptıkları eylemi patronlarının dahi istememesine rağmen kendi hür iradeleri ile yaptıklarını ifade ederek, “Özellikle patronumuz Halil bey'de aslında böyle bir şeye gerek olmadığını söyledi ama bizler yine de patronumuzun arkasında sonuna kadar durduğumuzu göstermek için bu eylemi yapmak istedik. Arkadaşlardan da hepsinden Allah razı olsun. Hepside canı gönülden destek verdi. Belki de bu manada, Türkiye'de bir ilk de olabilir bu. Normalde işçi sendika tarafında, patron ayrı olması gerekirken biz tam tersi sendikaya karşı patronumuzla el ele durmak istedik. Sebebi sendikacı arkadaşların bir aydan beri yapmış olduğu asılsız, astarsız konuşmaları. Gerçekten söylediklerinin gerçekle hiçbir bağı yok. Örnek vermem gerekirse asgari ücretin altında işçi çalıştırdığı ya da 25-30 senelik elemanların asgari ücretle çalıştırdığı gibi, işte bu tür aslı olmayan ithamlarla burada sabah girişlerde ve akşam çıkışlarda bütün işi rahatsız ve de huzursuz ettiler. Biz bu direnişi bunlara karşı yaptık. Çünkü biz biliyoruz ki zaten asgari ücretin altında çalışan kimse yok. Olsa da biz biliriz” dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
09 Temmuz, 2025 12:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’ün Turizmdeki Geleceği Değerlendirildi

Karabük İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu, Vali Mustafa Yavuz’un başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda toplandı. Toplantıya vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kamu kurumlarının yöneticileri, turizm sektörü temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Karabük’ün sahip olduğu turizm potansiyelinin daha etkin şekilde değerlendirilmesi, sürdürülebilir turizm politikalarının hayata geçirilmesi ve kurumlar arası eşgüdümün güçlendirilmesi konuları masaya yatırıldı. Katılımcılar, bu alanlarda yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Program kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Karabük’ün yeni turizm rotaları, alternatif turizm olanakları ve mevcut verilere dayalı turizm istatistikleri katılımcılarla paylaşıldı. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Batı Karadeniz Bölge Temsilcisi Özlem Havuz da, “Go Karabük” ve “Gezsen Karabük” projeleri kapsamında kentin bölgesel turizm entegrasyonu, dijital tanıtım stratejileri ve sürdürülebilir turizm vizyonu üzerine bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantıda ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmesi planlanan projeler de tanıtıldı. Bu projeler arasında Tarihi Safranbolu Projesi, Tarihi Paflagonya Yolu Projesi, Kale Geçidi Projesi, 78 Karabük Tanıtım Etkinliği, Antik Rota, Safranlı Ezgiler Projesi ve Baskılı Mezar Taşları (Kitap) Projesi yer aldı.

Toplantıda bir değerlendirmede bulunan Vali Mustafa Yavuz, Karabük’ün sahip olduğu doğal ve kültürel değerlerle dört mevsim turizme elverişli bir şehir olduğuna dikkat çekerek, “Karabük, sahip olduğu zenginliklerle bölgesel ve uluslararası turizmde daha güçlü bir yer edinebilir. Bu doğrultuda yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve özel sektör temsilcilerimizle birlikte hareket ederek, sürdürülebilir ve bütüncül bir turizm politikası ortaya koymalıyız. Dijital mecraları daha etkin kullanarak tanıtım faaliyetlerini artırmalı, yabancı turist profilini analiz ederek hedef kitle odaklı çalışmalar yürütmeliyiz. UNESCO Dünya Mirası etiketini başta Safranbolu olmak üzere tüm tanıtım süreçlerimizde etkin şekilde değerlendirmeliyiz. Ayrıca coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısını artırmalı ve bu ürünleri turizmle bütünleştirmeliyiz.” dedi.

Toplantı, ilin turizmde daha güçlü bir konuma gelmesi için tüm paydaşların iş birliği içinde hareket etmesi konusunda görüş birliğine varılmasıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin