blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İranlı bisikletçiler ’Dünya yeşil kalsın, savaş olmasın’ diye pedal çevirdiler

İran Tebriz’den, Şehr-i Raz ismiyle yola çıkan 17 kişilik bisikletli grup, ’Dünya yeşil kalsın, savaş olmasın’ diye pedal çevirdiler.
İran Tebriz’den yola çıkan Şehr-i Raz ismini verdikleri 17 kişilik bisikletli grup Doğubeyazıt Gürbulak Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Erzurum’dan başladıkları Türkiye turu; Artvin, Rize ile devam ederek Trabzon’da son bulacak. Gezdikleri illerin tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret ederek fotoğraf çeken grup, Hopa ilçesinde konakladıktan sonra Trabzon istikametine doğru yola çıktı.
Tur hakkında bilgi veren sporcu Sohrap Reza, İran’ın her şehrinden katılan 4 kadın 13 erkek bisikletçi ile yola çıktıklarını ifade ederek, insanların birlik beraberlik içinde olmasını ve ’Dünya yeşil kalsın, savaş olmasın’ sloganıyla pedal çevirdiklerini söyledi. Reza, "İran Tebriz’den Şehr-i Raz isminde 17 kişilik bisiklet gurubuyla Türkiye’ye geldik. Bugün turumuzun dördüncü günündeyiz. Grubumuzda 4 kadın 13 erkek bulunuyor. İran’ın her ilinden bisikletçi arkadaşlarımız katılıyor. Turumuzun amacı ’Dünya yeşil kalsın, savaş olmasın’, ’İnsanlar birlik beraberlik içinde olsun’ sloganıyla pedal çeviriyoruz. Turumuza İran’dan başladık, Gürbulak Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptık. Erzurum, Uzundere, Artvin ve Hopa’da konakladık. Şimdi Rize’den devam ederek, Trabzon’da turumuzu noktalayacağız" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ekim, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eşini öldürüp kaçmıştı, ormanlık alanda parçalanmış cesedi bulundu

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde 2 ay evvel eşini evvel bıçakla yaralayan akabinde tüfekle vurarak öldürdükten sonra ormanlık alana kaçan şahsın ormanlık alanda yabani hayvanlar tarafından parçalanmış cesedi bulundu.
Edinilen bilgiye nazaran, Vakfıkebir ilçesine bağlı Karatepe Mahallesi’nde 9 Ağustos 2025 günü meydana gelen olayda Mustafa Sağlam (38), eşi Tuğba Sağlam’ı banyoda bıçakladı. Eşini bıçakladıktan sonra yanında bulunan otomatik av tüfeğiyle ateş açan Mustafa Sağlam, eşini yaraladıktan sonra elindeki otomatik av tüfeği ile ormanlık alana kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından yapılan incelemede Tuğba Sağlam’ın hayatını kaybettiği belirlendi.
Mustafa Sağlam’ın olay sonrası yakalanması için jandarma grupları geniş çaplı operasyon başlatılırken, operasyona çok sayıda JASAT ve Jandarma Özel Harekat Timleri de katıldı. 2 aydır süren çalışmalara karşın Sağlam’a ulaşılamazken, son olarak Karatepe mahallesinde ormanlık alanda yabani hayvanlar tarafından parçalanmış bir erkek cesedi bulundu. Ceset otopsi için Trabzon İsimli Tıp Kurumuna gönderilirken, yapılan otopside cesedin Mustafa Sağlam’a ilişkin olduğu belirlendi. Sağlam’ın intihar ettikten sonra cesedinin bölgedeki yırtıcı hayvanlar tarafından parçalanmış olabileceği kuşkusu üzerinde duruluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin