Karabük Postası tarafından
26 Eylül, 2018 13:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İngilizce öğretiminde KBÜ en iyi arasında yerini aldı

YÖK tarafından İngilizce hazırlık okulunun Dış Değerlendirme Programı’na alınan 10 pilot üniversite arasında ODTÜ, Sabancı, Boğaziçi, Bilkent gibi üniversitelerle birlikte Karabük Üniversitesi de yer aldı. Ülkemizde İngilizce öğretiminde en başarılı üniversiteler arasında yer alan Karabük Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının üniversitelerde İngilizce öğretiminde kaliteyi artırmaya yönelik sürdürdüğü çalışmalarda etkin rol oynamaya devam ediyor. Karabük Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu yeni bir pilot çalışmaya dahil edilerek, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Dış Değerlendirme Programı’na alındı. Ülkemizde yükseköğretim kurumları tarafından verilen İngilizce hazırlık eğitiminin kalitesini artırmak amacıyla 2015 yılından bu yana YÖK ve British Council iş birliğinde çeşitli çalışmalar yapıldı. 2015 yılında yapılan ilk çalışma sonunda İngilizce dil eğitimi konusunda yükseköğretim kurumları arasında farklılıklar bulunduğu ortaya çıkmıştı. 2017 yılında yürütülen ikinci çalışmada ise 5 farklı bölgeden 5 pilot üniversite seçilerek “İngilizce Eğitiminde Kalite Programı” yürütülmeye başlandı. Karabük Üniversitesi de bu 5 üniversite arasında yer aldı. Söz konusu çalışmanın sonuçlarını görüşmek üzere 2018 yılının Şubat ayında YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın başkanlığında yapılan toplantıda Karabük Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da yer almıştı. Bugün gelinen noktada ise Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 10 pilot üniversitenin İngilizce hazırlık okulunun Dış Değerlendirme Programı’na alınmasına karar verildi. 10 pilot üniversite içinde Karabük Üniversitesi ile birlikte ODTÜ, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Bezm-i Alem Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü bulunuyor. Dış Değerlendirme Programı ile ilgili 2 Ekim’de Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığında bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Söz konusu toplantıya 10 pilot üniversitenin hazırlık okulu müdürleri katılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Kızılay’dan Gazze için bağış kampanyası

Karabük Türk Kızılay Vilayet Başkanlığı, "Gazze’de Yüzler Daima Gülsün Diye" sloganıyla Gazze’ye yönelik bağış kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında, muhtaçlık sahiplerine ulaştırılmak üzere vatandaşların dayanakları bekleniyor.
Karabük Kızılay Vilayet Lideri Av. Cemalettin Yavaşçı, kampanyaya ait yaptığı açıklamada,Gazze halkının içinde bulunduğu sıkıntı duruma dikkat çekerek, Karabüklü hayırseverleri kampanyaya dayanak olmaya davet etti. Yavaşçı, "Gazze’ye yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, bağış açıklamasına ‘Filistin Aşevi’ yazarak takviye olabilir. Bağışlar, direkt bölgedeki insani gereksinimlerin karşılanmasında kullanılacaktır" dedi.
Başkan Yavaşçı, “Kızılay olarak milletimizin bize olan inancını boşa çıkarmamak için çalışıyor, elimizin uzandığı her yerde mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz” diyerek takviye davetini yineledi.
Türk Kızılayı, AFAD ile birlikte Gazze’deki insani yardım sürecinde uyum sağlayan ana ögelerden biri olmaya devam ederken, Karabük Vilayet Başkanlığı da bu sürece etkin takviye sunuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin