Amasya’da ineği kaybolan çiftçinin imdadına AFAD ve jandarma ekipleri yetişti. Kayıp inek dron desteğiyle bulunarak sahibine teslim edildi.
Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Sarıkız köyünde kaybolan ineğini 2 gündür bulamayan çiftçi İmdat Aktaş, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar etti. Köye AFAD acil müdahale ekipleri ile birlikte Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Ormanlık arazide arama-tarama faaliyeti gerçekleştirildi. Kayıp inek dron ile bulunarak sahibine teslim edildi. Sahibi, ekiplere teşekkür etti.


İneği kaybolan çiftçinin imdadına AFAD ve jandarma yetişti
Köpeğe çarpmamak için yaptığı manevra hayatına mal oldu
Rize’nin Pazar ilçesinde dün gece bir kişi yolda önüne çıkan köpeğe ATV aracıyla çarpmamak için manevra yapınca meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti.
Kaza dün gece saat 23.00 sıralarında Ardeşen-Pazar Karayolu’nun Hamidiye mevkiinde Özgür Çay Fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ATV aracıyla seyir halinde olan Orhan Kara (43), yolda bir anda önüne çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yapınca aracıyla takla attı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı olarak Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kara, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Kara, bugün Cuma namazına müteakip Ardeşen Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

