Reklam
Reklam
incivez derneginden sahil temizligi etkinligi cUpNiDZD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0

İncivez Derneği’nden sahil temizliği etkinliği

Zonguldak’ta faaliyet gösteren İncivez Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği, etraf şuuruna dikkat çekmek hedefiyle Kozlu kıyısında paklık aktifliği düzenledi.

Dernek üyelerinin iştirakiyle gerçekleşen aktiflikte, kıyı sınırı boyunca toplanan atıklar etrafa hassaslık iletisi verdi. İştirakçiler, hem etrafa katkı sundu hem de tabiata karşı sorumluluk şuurunun artırılmasını hedeflediklerini belirtti.

İncivez Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği yetkilileri, etraf etkinliklerinin devam edeceğini vurgulayarak, vatandaşları da bu tıp çalışmalara takviye vermeye davet etti. Etkinliğe Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve eşi ile İncivez Mahalle Muhtarı Hüseyin Cevher ile siyasi parti temsilcileri de eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sehrin gurultusunden yaylalara kactilar WIgsxx9b
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Şehrin gürültüsünden yaylalara kaçtılar

Gümüşhane’de doğa severler baharın gelişiyle birlikte Kürtün ilçesindeki Sazalanı-Damlı parkurunda 12 kilometrelik unutulmaz bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Karlı zirvelerin gölgesinde, mor sümbüllerle bezeli mistik ormanlarda adımlayan doğaseverler, temiz hava depolayarak şehrin stresinden uzaklaştı.

Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Kulübü Derneği (GÜDAK), tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında bir araya gelen 62 sporcu, Kürtün ilçesi sınırlarındaki Sazalanı mevkisinden başlayarak Damlı köyü etrafından dolaşan özel bir parkuru kat etti. Güneşli havada karlı zirvelerin beyazlığını selamlayan sporcular yemyeşil bir vadinin ortasından kıvrılarak uzanan yolları ve doğanın kucağına kurulmuş saklı dağ köylerini kuş bakışı seyrederek orman içinden geçen rotada yeşilin her tonuna doydu. Halı gibi uzanan taze çimenlerin üzerinde, mor sümbüller ve rengarenk çiçeklerle bezeli mistik ormanların içinden geçen ekip, yaklaşık 12 kilometrelik yürüyüş yolunu adımladı. Şehrin yoğun temposundan ve yorucu gürültüsünden kaçarak dağların dinginliğine sığınan sporcular, temiz havayı ciğerlerine doldurarak doğanın uyanışını yerinde gözlemledi.

Etkinliğe çocuklarıyla birlikte katılan Furkan Atar, parkurun doğayla iç içe ve çok güzel olduğunu belirtti. Aslen Sivaslı olduğunu ve Gümüşhane’de esnaflık yaptığını dile getiren Atar, çocuklarla yürümenin yokuş yukarı kısımlarda zaman zaman zorlayıcı olduğunu ancak yeşile doyduklarını ve ciğerlerine temiz hava doldurduklarını aktardı. Yürüyüş boyunca babasının kucağında ve omuzlarında taşınan küçük katılımcı ise ablasının yaptığı çiçek tacı ile dikkat çekti ve rotayı çok beğendiğini, tekrar geleceğini söyledi.

Giresun’dan gelen Nezaket Aydın da havanın çok güzel olduğunu, ilk kez katıldığı bu rotada önce yaylaya çıktıklarını, ardından harika bir yay çizerek orman içinden Damlı köyüne ulaştıklarını ve büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Doç. Dr. Neva Doğan ise mor sümbülleri dünya gözüyle görme hayalini bu yürüyüşle gerçekleştirdiğini vurguladı. Gümüşhane’in her köşesinin cennetten bir parça olduğunu aktaran Doğan, yürüyüş yollarının güzelliğine hayran kaldığını ifade etti. Manzaranın insanın ruhunu doyurduğunu ve tüm yorgunluğu unutturduğunu dile getiren Doğan, çok güzel bir ekiple çok güzel bir gün geçirdiklerini belirterek organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin