İlk kez memleketlerini ziyaret edip doyasıya eğlendiler - Karabük Haber Postası
ilk kez memleketlerini ziyaret edip doyasiya eglendiler B3C9m7If jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

İlk kez memleketlerini ziyaret edip doyasıya eğlendiler

İstanbul’da yaşayan Kastamonulu gençler, düzenlenen düzenlenen turizm gezisiyle memleketlerinin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek kamp yaptı.

Kastamonu Şenpazar Sosyal Yardımlaşma, Kültür ve Spor Derneği Gençlik Kolları tarafından, İstanbul’da yaşayan Kastamonulu gençlere yönelik turizm gezisi düzenlendi. Bu yıl 11’incisi düzenlenen gezi çerçevesinde Şenpazar, Taşköprü, Azdavay ve Karabük’ün Safranbolu ilçelerinde bulunan tarihi ve turistik yerler gezildi. Şenpazar Derneği Gençlik Kolları tarafından İstanbul’da yaşayan ve memleketlerini görme imkanı bulamayan gençlere yönelik düzenlenen gezide gençler dıyasıya eğlenme fırsatı buldu.

Düzenlenen gezi programı çerçevesinde ilk olarak Taşköprü ilçesi ziyaret edildi. Ziyarette, gençleri Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan karşıladı. Başkan Arslan, gençlerle bir süre sohbet etti. Gençler, Taşköprü’nün tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra Pompeipolis Antik Kentini de ziyaret etti. Pompeipolis Antik Kentinde 2 bin yıl öncesine ait yollarda yürüme imkanı bulan ziyaretçiler, ilçeyi gezerek ilçeye adını veren Taş Köprüde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Azdavay ilçesine geçen ziyaretçiler, Azdavay At Çiftliğinde ata binme fırsatı buldu. Buradaki gezinin ardından Safranbolu ilçesini gezen gençler, evlerinin mimarisiyle ünlü Safranbolu caddelerinde yürüdü. Gençler, son olarak Şenpazar ilçesini ziyaret etti. Şenpazar’da bulunan Kızılcasu Kamp Alanında yakılan ateş ve yapılan etkinliklerle güzel vakit geçiren gençler, doğanın güzellikleri içerisinde bulunan bungalov evlerde konakladı.

Ziyarete katılan gençlerden Batuhan Açıkgöz, “Şenpazar ilçemize bağlı Kısılcasu kamp alanında kamp ateşimizi yaktık. Kamp ateşi etrafında müzik ve danslar ederek, eğlenceli bir şekilde gece geçirdik. Doğal güzellikleriyle anılan Şenpazar ilçemizde herkesi bekliyoruz” dedi.

Efekan Sarı ise, “Gençlik Kampımız çerçevesinde ilk ziyaret ettiğimiz nokta şehrimizin önde gelen ilçesi olan Taşköprü oldu. 2 bin yıllık bir tarihe sahip olan Pompeipolis Antik Kentinde yürüyüş platformlarını gezdik. Bu yoldan yürüme imkanı bulduk. Tarihi antik kenti gezerek, tiyatro alanını ziyaret etme imkanı bulduk” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kavsaklara estetik kazandirmaya devam ediyor KSctN2Rv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Belediyesi kavşaklara estetik kazandırmaya devam ediyor

Karabük Belediyesi, kent estetiğini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında şehrin önemli ulaşım noktalarından Kardemir Kavşağı’nda çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar çerçevesinde kavşakta kapsamlı peyzaj uygulaması gerçekleştiriliyor. Şehrin giriş noktalarından biri olan bölgede zemin düzenlemeleri, bitkilendirme ve dekoratif taş uygulamalarıyla modern bir görünüm oluşturulması hedefleniyor.

Trafik yoğunluğunun yüksek olduğu alanda yapılan düzenlemelerle hem görsel bütünlüğün sağlanması hem de şehir kimliğine katkı sunulması amaçlanıyor. Orta refüj ve yönlendirme adalarında yürütülen yenileme çalışmalarıyla alanın daha düzenli ve dikkat çekici bir yapıya kavuşması planlanıyor. Kullanılan bitki ve malzemelerin ise uzun ömürlü ve bakım kolaylığı sağlayacak nitelikte olmasına özen gösteriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şehir estetiğini güçlendiren projelere öncelik verdiklerini belirterek, “Karabük’ün her noktasında daha yaşanabilir, daha düzenli ve daha estetik bir şehir oluşturmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kardemir Kavşağı gibi şehrimizin vitrin noktalarında gerçekleştirdiğimiz bu düzenlemelerle vatandaşlarımıza daha güzel bir çevre sunmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kavşağın, kentin girişinde daha düzenli ve estetik bir görünümle vatandaşları karşılaması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin