İstanbul’da yaşayan Kastamonulu gençler, düzenlenen düzenlenen turizm gezisiyle memleketlerinin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek kamp yaptı.
Kastamonu Şenpazar Sosyal Yardımlaşma, Kültür ve Spor Derneği Gençlik Kolları tarafından, İstanbul’da yaşayan Kastamonulu gençlere yönelik turizm gezisi düzenlendi. Bu yıl 11’incisi düzenlenen gezi çerçevesinde Şenpazar, Taşköprü, Azdavay ve Karabük’ün Safranbolu ilçelerinde bulunan tarihi ve turistik yerler gezildi. Şenpazar Derneği Gençlik Kolları tarafından İstanbul’da yaşayan ve memleketlerini görme imkanı bulamayan gençlere yönelik düzenlenen gezide gençler dıyasıya eğlenme fırsatı buldu.
Düzenlenen gezi programı çerçevesinde ilk olarak Taşköprü ilçesi ziyaret edildi. Ziyarette, gençleri Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan karşıladı. Başkan Arslan, gençlerle bir süre sohbet etti. Gençler, Taşköprü’nün tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra Pompeipolis Antik Kentini de ziyaret etti. Pompeipolis Antik Kentinde 2 bin yıl öncesine ait yollarda yürüme imkanı bulan ziyaretçiler, ilçeyi gezerek ilçeye adını veren Taş Köprüde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Daha sonra Azdavay ilçesine geçen ziyaretçiler, Azdavay At Çiftliğinde ata binme fırsatı buldu. Buradaki gezinin ardından Safranbolu ilçesini gezen gençler, evlerinin mimarisiyle ünlü Safranbolu caddelerinde yürüdü. Gençler, son olarak Şenpazar ilçesini ziyaret etti. Şenpazar’da bulunan Kızılcasu Kamp Alanında yakılan ateş ve yapılan etkinliklerle güzel vakit geçiren gençler, doğanın güzellikleri içerisinde bulunan bungalov evlerde konakladı.
Ziyarete katılan gençlerden Batuhan Açıkgöz, “Şenpazar ilçemize bağlı Kısılcasu kamp alanında kamp ateşimizi yaktık. Kamp ateşi etrafında müzik ve danslar ederek, eğlenceli bir şekilde gece geçirdik. Doğal güzellikleriyle anılan Şenpazar ilçemizde herkesi bekliyoruz” dedi.
Efekan Sarı ise, “Gençlik Kampımız çerçevesinde ilk ziyaret ettiğimiz nokta şehrimizin önde gelen ilçesi olan Taşköprü oldu. 2 bin yıllık bir tarihe sahip olan Pompeipolis Antik Kentinde yürüyüş platformlarını gezdik. Bu yoldan yürüme imkanı bulduk. Tarihi antik kenti gezerek, tiyatro alanını ziyaret etme imkanı bulduk” diye konuştu.


İlk kez memleketlerini ziyaret edip doyasıya eğlendiler
Trabzonspor’da yeni sezon zirvesi
Trabzonspor’da yeni sezon öncesi planlama çalışmaları kapsamında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bordo-mavili kulübün yöneticileri ile teknik heyeti, İstanbul’da bir araya gelerek geride kalan sezonu ve yeni döneme ilişkin yol haritasını masaya yatırdı.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Asbaşkan Zeyyat Kafkas, Başkan Yardımcısı İbrahim Şahinkaya, Takım Menajeri Emrah Tok ve Teknik Direktör Fatih Tekke’nin katılımıyla İstanbul’da düzenlenen değerlendirme toplantısında, kulübün sportif ve mali gündemine ilişkin önemli konular görüşüldü.
Geçen sezon ve transfer çalışmaları değerlendirildi
Toplantıda, geride kalan sezonun genel değerlendirmesi yapılırken, devam eden transfer çalışmaları ve mevcut kadro planlaması da ele alındı. Yönetim ve teknik heyet, yeni sezon öncesinde takımın ihtiyaçları doğrultusunda yürütülen çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Bütçe, mali yapı ve akademi gündemdeydi
Görüşmede kulübün bütçe planlaması ve mali konuların yanı sıra akademi yapılanmasına ilişkin başlıklar da değerlendirildi. Trabzonspor’un sürdürülebilir başarı hedefi doğrultusunda altyapı organizasyonunun geliştirilmesine yönelik çalışmalar masaya yatırıldı.
Avrupa hedefleri konuşuldu
Toplantıda ayrıca yeni sezon hedefleri ile bordo-mavili ekibin Avrupa kupalarında mücadele edeceği süreçte izlenecek yol haritası üzerinde duruldu. Yönetim ve teknik heyetin, takımın sportif başarılarını artırmaya yönelik planlamalar konusunda görüş birliğine vardığı öğrenildi.

