Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Aralık, 2016 08:34 tarihinde yayınlandı
0

Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu tamamlandı

ÇANKIRI Bu Yıl ilk öğrencilerini kabul eden Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri, yapımı tamamlanan yeni binalarını gezdi.
İlk yarı Çankırı il Merkezinde eğitim öğretime başlayan Yüksek okul 2. Dönemden itibaren Ilgaz’da eğitim öğretime başlayacaklar. Bugün sabah saatlerinde ilçeye gelen öğrenciler ve okul öğretim üyeleri ilçeyi ve yüksekokul yerleşkesini gezerek okul ve ilçe hakkında bilgi sahibi oldular.
Ilgaz Belediye başkanı Arif Çayır, İlçede bulunan siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve ilçe esnafının da katıldığı kahvaltı’da öğrenciler ilçe hakkında merak ettikleri soruları cevaplandırdı.
Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, “Siz öğrenciler burada bizlere emanetsiz. Esnafımız ve ilçe halkı olarak sizleri ilçemizde en iyi şekilde ağırlamaya, evinizdeymişsiniz gibi hissettirmeye çalışacağız. Ilgaz’da güzel bir öğrenim hayatı geçirmenize gayret edeceğiz. Belediye Başkanı olarak sizlere her zaman kapım açık olacak.” dedi.
Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Hadi Bilir’de, ” Ilgaz Çankırı’nın en güzel iyçelerinde birisi. Biz buraya geldiğimizde tamamen hazır bir bina ile karşılandık. Bu yıl 45 öğrenci ve 4 öğretim görevlisi ile ikinci dönem Ilgaz’da olacağız. Öğrenci sayımız önümüzdeki yıllarda artacak” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
WhatsApp Image 2026 06 06 at 13.46.15
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
06 Haziran, 2026 13:56 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediye Başkanı Köse’den Karabük’ün il oluşunun 31. yılı mesajı

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Karabük’ün il statüsü kazanmasının 31. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Köse, yayımladığı yazılı mesajda, Karabük’ün Türkiye’nin sanayileşme hamlesindeki tarihi rolüne ve taşıdığı öneme vurgu yaptı.

Karabük’ü “Emeğin ve Alın Terinin Başkenti” olarak nitelendiren Köse, kentin il oluşunun 31. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirtti.

Köse, mesajında şunları kaydetti:

“Karabük, Türkiye’nin ağır sanayi hamlesine öncülük eden Demir Çelik Fabrikaları ile ülkemizin kalkınmasında tarihi bir rol oynamış; etrafında şekillenen yaşamla modern bir Cumhuriyet kentine dönüşmüştür. Bizler de Dünya Miras Kenti Safranbolu olarak, bu büyük ailenin en kıymetli parçalarından biri olmanın haklı gururunu taşıyoruz. Sanayinin gücü ile tarihin ve kültürün zarafetini harmanlayan bu eşsiz coğrafya, dün olduğu gibi bugün de ülkemize değer katmaya devam etmektedir.”

Cumhuriyet kenti Karabük’ü daha aydınlık yarınlara taşımanın ortak bir sorumluluk olduğunun altını çizen Köse, kentin gelişimine emek veren ve değer katan tüm vatandaşlara sevgi ve saygılarını iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin