blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İlave servisler otobüs biletlerinin fiyatlarını arttırdı

Kurban Bayramı öncesi Zonguldak Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde hareketlilik artmaya başladı.
Zonguldak’ta Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki otogarda, tatil öncesi yolculuk planı yapan vatandaşlar nedeniyle yoğunluk artıyor. Otobüs firması yetkilisi Ahmet Aydın, doluluk durumunu ve bilet fiyatlarını değerlendirdi.
Aydın, bayram döneminde her zaman olduğu gibi fiyatların yükseldiğini belirtti. Bu dönemde artan taleple birlikte ek seferler düzenlediklerini ve bu seferlerde kullanılan B tipi belgeli araçların normal fiyatlardan daha yüksek olduğunu ifade etti. Aydın, "Örneğin, normalde 500 lira olan bilet fiyatı 750 TL olacak. Dönüşlerin yoğun olması nedeniyle bu artışlar üç dört gün sürecek. Şu an için fiyatlar 500 lira seviyesinde, ancak hafta sonuna doğru bin lirayı bulacak" dedi.
Aydın ayrıca, Kurban Bayramı öncesi üniversite öğrencilerinin şehri terk ettiğini; tatilin dokuz günlük süresinin parçalandığını söyledi. Aydın, "Bu durum bizleri tam anlamıyla memnun etmiyor. Otobüslerin maliyetleri çok yüksek ve eskisi gibi yolculuk yapan insan sayısı azaldı. Dört kişilik bir ailenin maliyeti çok fazla oluyor. Bu nedenle otobüslere olan talep de gün geçtikçe azalıyor" diye ekledi.
Zonguldak’tan Trabzon ve Antalya, Alanya gibi popüler tatil destinasyonlarına olan bilet fiyatlarının bin 300 ila bin 400 liraya, Alanya’ya ise bin 500 liraya yükseldiğini belirten Aydın, sektörün maliyet artışları ve azalan yolcu sayıları nedeniyle zor günler geçirdiğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’de “Nübüvvetin İspatı” söyleşisi gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kamil Güleç Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen "Nübüvvetin İspatı" konulu programda konuşmacı olarak Ali Yeşilyurt yer aldı.
Söyleşiye çok sayıda öğrenci ile akademik ve idari personel katılırken, programda İslamiyet’in insan, aile ve toplum hayatına bakışı ile peygamberliğin delilleri çeşitli başlıklar altında ele alındı.
Açılış konuşmasında Yeşilyurt, bu tür programların dini meseleleri anlamak ve sorgulamak adına önemli bir zemin oluşturduğunu belirtti. Hazreti Muhammed’in (s.a.v.) hayatı ve ortaya koyduğu mesajın tarihi ve ahlaki yönleriyle değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Yeşilyurt, peygamberliğin yalnızca bir inanç meselesi değil, insanlığa sunulan hakikatlerin güvenilirliği anlamına da geldiğini söyledi.
Mağara hadisesine değinen Yeşilyurt, zorlu şartlar altında gösterilen teslimiyet ve kararlılığa dikkat çekerek, "Lâ tahzen, innallâhe me‘anâ." sözünü aktardı. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatı boyunca doğruluk ve güvenilirlik vasfıyla tanındığını belirten Yeşilyurt, toplum tarafından "El-Emin" olarak nitelendirildiğini hatırlattı ve Hz. Aişe’nin "O’nun ahlakı Kur’an’dı." sözünü paylaştı.
Konuşmasında iman kavramına da değinen Yeşilyurt, "Kâinatta en yüksek hakikat imandır. İmandan sonra namazdır." ifadelerini kullandı.
Söyleşi, katılımcıların sorularının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin